Lääneranna vallas on vallajuhid kokku lepitud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääneranna valimisliit. Foto: lrvl.ee
Lääneranna valimisliit. Foto: lrvl.ee

Lääneranna valimisliit on lisaks sellele, et vallavanemaks saab endine Koonga vallavanem Mikk Pikkmets, voilikogu esimeheks endine Lihula volikogu esimees Jaak Kastepõld, leppinud kokku ka selles, et volikogu aseesimeheks valitakse Vello Kappak, kes oli varem Koonga volikogu esimees.

“Anname teada, et jätkame kõige sellega, mida valimiste eelselt lubatud sai. Esimesed kõige tähtsamad teemad on uute vallajuhtide valimine ja volikogu komisjonide ning vallavalitsuse kinnitamine. Täna saame öelda, et uue valla volikogu esimeheks esitame Jaak Kastepõld`i, aseesimeheks Vallo Kappak’u ja vallavanema kohale Mikk Pikkmets`a,” teatatakse Lääneranna valimisliidu koduleleh Mikk Pikkmetsa ja Jaak Kastepõllu pöördumises.

Pärnu Postimehele ütles Pikkmets, et võimu hakkab Lääneranna vallas teostama samanimeline valimisliit, sest teised valimistel kandideerinud nimekirjad pole selle vastu huvi tundnud. “Keegi pole soovi avaldanud meiega valitsemise üle läbirääkimisi pidada ja me ise ei näe selle järele samuti vajadust,” teatas Pikkmets.

Lääneranna volikogu esimene istung on homme Lihulas.

Lääneranna valla 21liikmelises volikogus sai valimisliit Lääneranna 14 volikogukohta, valimsiliit Nelja Valla Ühisjõud sai viis ja EKRE kaks kohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
2. kodanik
6 aastat tagasi

Miks oleks üldse keegi pidanud nende ukse taha kraapima minema, kui nad kogu aeg selgelt mõista andnud, et ei näe vajadust võimu jagada? Vallavalitsemine pole tõesti vist raketiteadus….

Seda oli arvata.
6 aastat tagasi

Alustame kohe teerullina.

Tartu Ülikool
6 aastat tagasi

Külli kui teil oleks soov valitseda, miks te siis soovi ei avaldanud.