1

Saarte Hääl: Palo lasi Digisaare põhja

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Urve Palo. Foto: Urmas Lauri

Urve Palo. Foto: Urmas Lauri
Maapiirkondadesse kiire interneti viimist korraldava Digisaare projekti vedajad on teinud tühja tööd, kuna ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo (pildil) tahab omavalitsustele kuuluvate ettevõtete asemel töö anda hoopis mõnele suurele ettevõttele, kirjutab Saaremaa päevaleht Saarte Hääl.

“Kogu see töö, mida digiprojektid Eestis teinud on, see sisuliselt nullitakse ühe hetkega ära. Täna on lubanud omavalitsuste digiprojektid inimestele kaabli ehitada, mida ka ministeerium toetas tänase päevani. Tekib küsimus, miks neil lubati inimestele katteta lubadusi anda, mille minister Palo nüüd ühe hetkega ära nullib,” ütles Digisaare asja ajanud Priit Pihel eile raadio Kadile.

Vastus on lihtne – raha. Minister Palo selgituste järgi on maakondade projektid äratanud huvi ka teenusepakkujates ning selleks, et toetuse ulatus oleks võimalikult suur ja võimalikult palju inimesi saaks vajaliku ligipääsu internetiühendusele, “oleme otsustanud korraldada üle-eestilise konkursi rajamistoetuse jagamiseks”.

“Kõige muserdavam on see, et kui mul siin tulevad järjest järgmised teavitusõhtud inimestele Muhus, Tagaverel ja Valjalas. Mida ma nendele siis nüüd luban? Kas ma saan lubada, et inimesed saavad mingil hetkel kaabli või ei saa või millal nad saavad?” oli Pihel murelik.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
uskmatu toomas
uskmatu toomas

Eurorahadega ehitati välja põhivõrk ja sellelt kasumeid hakkavad lõikama suurfirmad.Suurfirmad kes tavakodanikult internetiühenduse väljaehitamise eest võtavad hingehinda.
Kogu see lairiba internetiühenduse kampaanial on läppunud pettuse lõhn juures ! Meie riigis on kõik müüdav ja ostetav -rahvas vaatab kõrvalt aga saab osaleda müüdavate valimisel !

wpDiscuz