ERR: Vallavolikogu seisab vastu Võrumaa esimese erakooli loomisele

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Võrumaa esimese erakooli loomine Pikakannul kohtas kohaliku Lasva vallavolikogu ägedat vastuseisu – volinikele teeb tuska, et vaatamata nende otsusele põhikool sulgeda leidsid lapsevanemad võimaluse algkooli jätkamiseks ja said selleks ka ministeeriumilt koolitusloa, vahendas ERR Uudised.

Eile pidi Lasva vallavolikogu tegema ajaloolise otsuse, et anda suletava Pikakannu kooli hoone rendile pärimuskultuuri keskusele ja sillutada tee Võrumaa esimesele erakoolile, kuid seda ei sündinud, sest ootamatult tegi volikogu esimees ettepaneku päevakorrapunkt välja hääletada ja lükata tühjaks jääva koolimaja saatuse otsustamine edasi.

Päevakorra ammendudes läks laua taga siiski tuliseks aruteluks – volikogu liikmed on pahased, et kohalik kogukond on suutnud munitsipaalkooli sulgemise otsuse pöörata enda kasuks ja saanud haridusministeeriumilt loa eraalgkooli avamiseks.

Lasva vallavolikogu esimees Ain Lõiv ütles, et jaanuaris võeti vastu arengukava, mille järgi ei ole vallas enam kaht kooli ja on otsustatud, et õppetegevus toimub ainult ühes koolis.

Erakooli initsiatiivgruppi vallavolinike seisukoht ei morjenda, kuna neil on haridusministeeriumi koolitusluba.
“Lähipäevadel oleme meie Pärimuskultuuri keskuse kooli õpetajatega sõlmimas töölepinguid, kõik läheb edasi nii nagu planeeritud, load on meil olemas ja õppetegevus saab suure tõenäosusega alguse 1. septembrist,” ütles MTÜ Pikakannu kooli areng juhatuse esimees Peeter Viiard.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments