Noore fotokunstniku konkursi laureaat avab Evald Okase muuseumis näituse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Teisipäeval, 26. juunil kell 17 avab Haapsalus Evald Okase muuseumis oma fotonäituse „Laps minu täiskasvanud kehas“ 2012. aasta noore fotokunstniku konkursi võitja Renee Altrov, teatas Evald Okase muuseumi projektijuht Maris Aarna.

Renee Altrov lõpetas kevadel Tartu kõrgema kunstikooli fotograafia eriala ja on vabakutseline fotokunstnik.

Ta on õppinudtud ka Tampere ülikoolis kaunite kunstide erialal ja osalenud rühmanäitustel, millest on kunstnikule kõige südamelähedasem ja enim tähelepanu pälvinud 2010. aastal toimunud dokumentaalne rühmanäitus „Kassarlased oma kodulävel“.

Evald Okase muuseumis avatav väljapanek tegeleb küsimusega, kuidas vabaneda elu jooksul kogunenud emotsionaalsest reaktsioonidest, mis tekivad kokkupuutest kunstnikule lähedaseks saanud asjadega. Korrates oma lapseea lemmiktegevusest – esemete detailideks lammutamisest – saadud kogemust, avastab noor fotokunstnik, et demonteeritud ja oma argiselt harjumuspärase funktsiooni kaotanud objekt sunnib end vaatama värske pilguga, muutudes uueks ja rikkumatuks, nagu lapsesilmadega nähtuks. Kriitikute sõnul mõjuvad Altrovi fotod märkamatu tõukena õndsa või õudse fantaasia poole.

Näitust „Laps minu täiskasvanud kehas“ saab Haapsalus Evald Okase muuseumis vaadata 13. juulini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments