Fotograaf Olev Mihkelmaa näitab meremuuseumis pilte Kihnu majakast

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Alates tänasest, 13. juunist saab Eesti meremuuseumi Paksu Margareeta suurtükitornis vaadata näitust “Kaks päeva Kihnu majakavahina. Kihnu puagi pildid”.

Näituse autorid on Pärnu kunstnik Hedda Peet ja Läänemaa fotograaf Olev Mihkelmaa.

Aastal 2011, kui toimus saare suursündmus “Kihnu mere pidu”, oli ka muidu kinnine tuletorn kaks päeva avatud. Kunstnik Hedda Peet veetis need päevad tuletornis, rääkis torni ajaloost ning vastas küsimustele tuletorni ja saare kohta.

Majakas oli pidevalt järjekord, sest torni treppidele mahub korraga ronima umbes viis inimest. Olev Mihkelmaa fotodel on näha, kuidas seda kõike tehti ja kes tornis käisid: kohalikud külamehed, koerad, lapsed, pillimehed, turistid kaugetest maadest.

Torni ümber mängiti pilli ja löödi tantsu, müüdi kohalikku käsitööd ja sööke-jooke. Õhtul kogunes rahvas sadamasse peole – kokku said kõik, kes päeval tornis olid käinud.

Seda kõike saab Paksus Margareetas fotodelt vaadata 16. septembrini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments