Taebla jooksja Argo Jõevee esindas Eestit Balti matšil

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kui laupäeval selgitati Haapsalu staadionil Läänemaa meistrid kergejõustikus, siis mõned meie tipud osalesid ka muudel jooksuüritustel.

Rakvere ööjooksul osalesid kahe maakonna tippjooksjad. Poolmaratonis oli 17. Lauri Luik ajaga 1:17.33, olles eestlastest 12. (eespool finišeerusid veel üks Läti kodanik ja neli võistlejat Venemaalt).
58. oli Heigo Hein ajaga 1:25.01, parandades oma möödunudaastast aega üle kahe minuti. Paremuselt kolmas läänlane oli Juhan Telling, platseerudes 192. kohale ajaga 1:36.42.
Parim endine haapsallane oli Sergei Tšerepannikov, kes lõpetas kolmandana ajaga 1:09.17.

Seekord oli ööjooksul pea kaks korda rohkem osaleijaid kui möödunud aastal. Poolmaratoni lõpetas 746 jooksjat.
Ööjooksuks nimetatakse seda jooksu sellepärast, et start antakse kell 21.30 õhtul.

Teine tähtis uudis on see, et Taeblast pärit jooksumees, Eesti maaülikoolis õppiv Argo Jõevee pääses esindama Eesti koondist Balti matšil, kus tal tuli joosta 5000 m. Ta sai ajaks 15.39,22, mis muidugi kõrget kohta ei andnud. Tema treener Enn Sellik väitis, et Argo õige distants on 1500 meetrit, kus veel sel aastal on plaanis läbida maa alla 4 minuti. Praegu on sellest puudu veidi üle 3 sekundi.
Reedel esindas Jõesoo Valmieras Eestit, laupäeval Haapsalus Taeblat. Ta hoolitses siin võistluse ühe parema tulemuse eest, saades 1500 m jooksus ajaks 4.13,1.

Endel Susi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments