Metsküla kool pidas 160. sünnipäeva

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Foto: Kaarel Kaisel
Foto: Kaarel Kaisel

Metsküla kool tähistas pühapäeval 160. sünnipäeva, mille auks linastus kooli vilistlase Madis Veltmani dokumentaalfilm „Koolitee” väikekoolide sulgemise teemal.
Väikekoolide kinnipanekut ja erimeelsusi kooli jätkusuutlikkuse hindamisel käsitles noor filmitegija sulgemisohus olnud kodukooli näitel.

„Film rääkis sellest, mis meil siin sügisel oli, mis siis sai, kuidas sai ja kui õigustatud olid tollased otsused. Ilus film. Oma lapse tehtud,” ütles Metsküla kooli direktor Pille Kaisel.

21,5 minuti pikkune dokumentaalfilm „Koolitee” valmis Madis Veltmani lõputööna Tallinna ülikooli Balti filmi– ja meediakolledžis koostöös õpingukaaslase Ingrid Teesaluga.

Peale filmiesitluse peeti koolis ka kontsertaktus, söödi suppi ja saia, vaadati foto– ja käsitöönäitust.

„Koolituba oli igas vanuses rahvast täis,” nentis Lihula vallavalitsuse haridus– ja kultuurinõunik Kersti Ajaots.

Ajaotsa sõnul peaks tulevast sügisest õppima koolis 18 last, mis on kuue võrra rohkem, kui on vallavalitsuse ja koolijuhtide vahel kokku lepitud jätkusuutlikkuse piir.

Nüüd on kogukonna ja kooli toetajate raha eest uuendatud ka amortiseerunud elektrisüsteem. 1. mail istutas kool ja kogukond Kunilas 10 000 puud ja teenis 650 eurot, et remondivõlg lõplikult tasuda.

Vald on lubanud õla alla panna ja remontida tualettruumid.

„Projekt on juba olemas, raha taotleme,” ütles Ajaots.

Metsküla kool asutati 1852. aastal, 1979 suleti see laste vähesusel. 1989 taasavati kool kohalike haritlaste Gunnar ja Ann Polma eestvõttel, 1994. aastal muudeti see 4klassilisest 6klassiliseks.

1993. aastast on kooli lõpetanud 56 last.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments