Kaugushüpe raudteejaamas: puusepp teeb, Tishler maksab

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Teisipäeval alustasid töömehed hoovõturaja ja maandumiskasti karkassi mahapanemist. Võistlejad hüppavad suunaga mere poole. Foto: Arvo Tarmula
Teisipäeval alustasid töömehed hoovõturaja ja maandumiskasti karkassi mahapanemist. Võistlejad hüppavad suunaga mere poole. Foto: Arvo Tarmula

Tegelikult ongi nii, nagu pealkiri ütleb. Teisipäeval tulid Haapsalu raudteejaama perroonile OÜ Resteh meistrimehed, kes alustasid kaugushüppevõistluse jaoks puitkarkassi püstitamist.

Ettevõtmist toetavad ja organiseerivad vennad Veiko ja Peeter Tishler. Mõlemad on oma nooruslinna patrioodid, kes mitmel korral erinevate ettevõtmistega linnakese elu elavdanud ja arendanud.

“Töö käib täie hooga,” lausus Veiko Tishler, rahul meeste tegutsemisega perroonil. “Kõik toimib.”

Haapsalu raudteehüpped toimuvad 20. juunil. Kell 17.30 hakkab jaamahoone ees mängima Haapsalu BigBand, seejärel Apelsin ja Ivo Linna. Võistlus algab kell 18.30, õhtut juhib Mart Mardisalu. Pealtvaatajatele on vaba sissepääs.

Maandumiskasti juurde püstitatakse suur ekraan, millelt publik saab näha hüpete kordusi.

Peeter Tishler lisas, et võistlejad selguvad lähipäevil. Lisaks Eesti parematele oodatakse hüppajaid Venemaal, Lätist, Saksamaalt ja Soomest.

Kohale on lubanud tulla ka Eesti läbi aegade edukaim kaugushüppaja Tõnu Lepik (rekord 8.09) ja praegune rekordiomanik Erki Nool (8.10). Nemad on muidugi pealtvaataja rollis, kuid hüppepaigas erutab kohalikku publikut kindlasti Tõnis Sahk (rekord 7.99), kes ju pärit Haapsalust.

Aivo Paljasmaa

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments