Rauno Pukk võistles Euroopa kutsekoolide parimas võistkonnas

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Rauno Pukk (pildil vasakul). ERAKOGU
Rauno Pukk (pildil vasakul). ERAKOGU

Haapsalu kutsehariduskeskuse arvutiõpilane Rauno Pukk kuulus Euroopa kutsekoolide ettevõtlusvõistlusel rahvusvahelisse võistkonda, mis tuli üldvõitjaks, teatas kooli arendusdirektor Aile Nõupuu.

Võidumeeskond pakkus välja idee toota kiibiga sõrmus, mis sisaldab infot isiku ja tema pangaandmete kohta, seal oleks IDkaart ja kõikvõimalikud sissepääsukiibid. Võistkonda kuulusid peale läänlase veel norrakas, türklane, rumeenlane ja belglane.

Brüsselis peetud võistluse European Innovation Camp 2012 põhiülesanne oli leida ideid, mis aitaksid lahendada euroliidu probleeme. Mõeldi haridussüsteemi efektiivsusele ja liidu ühtsusele, tegeldi keskkonnaprobleemidega. Kokku oli 77 osalejat 14 riigist. Haapsalu kutsehariduskeskusest osales veel arvutite ja arvutivõrkude eriala III kursuse õpilan Sigrid Hänni. Eestist olid veel Carolin Kümnik Tallinna tööstushariduskeskusest ja Mattias Nõlvak Tallinna teeninduskoolist.

Rauno Pukk ja Sigrid Hänni valiti Eestit esindama oktoobris Haapsalu kutsehariduskeskuses Junior Achievement’i 12tunni ettevõtte päeval 90 osaleja seast kui kõige aktiivsemad ja ettevõtlikumad noored.

Rauno Pukk on  arvutiteeninduse eriala IV kursuse õpilane, lõpetanud Kasari kooli. „Tubli, asjalik ja aktiivne, oli kooli õpilasesinduse president,” iseloomustas Nõupuu. „Erialaste oskuste poolest tugev. Lõpetab väga heade õpitulemustega, oleme esitanud ta ka presidendi vastuvõtule.”

Rauno Puki sõnul oli nende meeskond väga hea ja kui türklane lennukile lahkus, tuli temal teha komisjonile ja pealtvaatajale ingliskeelne lõppesitlus meeskonna  väljamõeldud toote kohta.  „Kartis, aga sai hakkama,” ütles Nõupuu.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments