Pühapäeval kerkib Vasikaholmile liivalinn

Madiken

madiken@le.ee

Pühapäeval, 3. juunil alates keskpäevast on nii suured kui ka väikesed haapsallased oodatud Vasikaholmile lastekaitsepäevale “Mina ja meri”, et elada kaasa liivalinna kerkimisele ja õppida ohutult käituma nii vees, kaldal kui ka jalgrattal.

Päeva korraldaja, Haapsalu noorte huvikeskuse direktori kt Kristi Karmi sõnul tuli liivalinna ehitamise mõte linnavalitsuses, kui Vasikaholmile toodi ranna korrastamiseks liivakuhilad. “Nii otsustatigi, et enne liiva laialilaotamist võiks sellega midagi põnevat teha,” ütles Karm.

Ehitamiseks on end ette valmistanud kolm sõpruskonda, samuti on hakkajail kohaletulnuil vaba voli liivahunnikust midagi vahvat välja võluda. “Ootame kõiki oma kühvlite ja ämbritega,” kutsus Karm, “mingeid piiranguid ehitamisel ei seata.”

Mereäärsetele lastele ja nende vanematele tulevad veeohutusest rääkima politsei- ja piirivalveameti esindajad, G4S rannavalve ning Facebooki liikumise “Julged
hoolida?”
saadikud. Rannavalvurid näitavad ka päästevõtteid nii vees kui ka rannas ja tutvustavad rannavalvevarustust, samuti teevad väikestele huvilistele rannavalvekaatriga merel sõitu.

Meelelahutuseks esineb ja rütmitantsu õpetab Haapsalu noorte tantsutrupp “The Wild Ones”, samuti toovad Haapsalu gümnaasiumi ja algkooli õpilased taas publiku ette oma playback-show. “Tahtsime, et haapsallastele esineksid oma linna noored,” põhjendas Karm eeskava valikut.

Et mitmed ohutu rattasõidu võtted on tundmatud nii lastele kui ka nende vanematele, kes peaksid võsukestele teadmisi edasi andma, räägivad politsei- ja piirivalveameti inimesed rattaga liiklemisest. Ka pannakse Vasikaholmile üles rattarada, kus saab proovida takistuste vahel sõitmist ja muud vajalikku. “Lapsed võiksid randa tulla ratastega,” sõnas Karm.

Karm ütles, et tegemist on kavandatud umbes kaheks tunniks. “Ilmateatest me end häirida ei lase,” ütles Karm. “Tellime ja nõiume.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments