Lääne maakonnas on räimepüük selleks aastaks lõppenud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder peatab räimepüügi Läänemerel Lääne maakonnas, kuna selleks aastaks lubatud saak on välja püütud.

Seadus kohustab põllumajandusministrit peatama kutselise kalapüügi, kui veeala kohta kehtestatud aastane lubatud saagist on vähemalt 90% ammendatud. Läänemaa kaluritele kalapüügilubade alusel lubatud 147,542 tonnist räimest on välja püütud 132,8 tonni.

Räime püütakse peamiselt kastmõrraga. See on aga väheselektiivne püügivahend, millega püüdmise korral ei saa vältida räime sattumist püünisesse. Kui kastmõrraga kalapüüki jätkata, ei ole tegelikult räimepüük lõppenud. Seepärast peatatakse selleks aastaks selles piirkonnas ka kastmõrraga kalapüük.

Keeld hakkab kehtima väljaandes Avalikud Teadaanded avaldamisele järgneval päeval ja kehtib kõigi Läänemaa maakonna kaluri kalapüügi loa alusel Läänemerel kala püüdvate isikute suhtes.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
roogitud räimele
10 aastat tagasi

Oled roogitud aga veel ahmid õhku, jube küll.

roogitav räim
10 aastat tagasi

põhjusmõtteliselt saaks asja veel lahendada. kohvriga peaks pappi viima reformlastele.Meil siin üks lind kes võibolla teab sest midagi. siis nemad vaataksid kiludele ja räimedele läbi sõrmede ja kõik elaksid õnnelikult edasi.

Mida
10 aastat tagasi

Kas sellest võib järeldada, et eestlase selle aasta leivakõrvasega on lõpp, hambad varna ja oodata järgmist plaanimajanduse aastat? Kurb küll…