Läänlased küsisid rannakalandustoetust kokku 1,3 miljonit eurot

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Margus Medell Suursaadikud Läänemaal 206

Läänemaa rannakalanduse seltsi tegevjuht Margus Medell. Foto arhiiv

23. septembril lõppenud kalandustoetuste esimesse vooru esitasid Läänemaa rannakalurid 28 taotlust kokku 1,3 miljonile eurole. Toetusraha oli voorus jagada poole vähem.

„Toetust küsitakse 1 346 689 euro ulatuses, toetusvahendeid voorus oli jagada 676 470 eurot,” täpsustas Läänemaa rannakalanduse seltsi tegevjuht Margus Medell.

Kalasadamate arendamise tegevussuunda esitati neli taotlust summas 792 295 eurot, toetusvahendeid teljes oli jagada 202 941 eurot. Taotlused esitati Nõva, Hara, Topu ja Virtsu sadama arendamiseks.

Kalandustoodete töötlemise ja otseturustamise telge esitati kaheksa taotlust summas 201 826 eurot, toetusraha teljes oli jagada 202 941 eurot. „Toetustega soovitakse soetada külmikveokeid, jäämasinad, jahutuskamberid, kaalusid ja muud sellist. Esitati ka üks tervikprojekt mis keskendub kalapoe rajamisele,” ütles Medell.

Majandustegevuste mitmekesistamise telge esitati 16 taotlust kokku 352 567 eurole, toetust oli jagada 182 647 eurot.

„Toetust küsitakse majutusteenuse pakkumisega alustamiseks. Mitu taotlust keskendub keskkonnasäästlikke küttesüsteemide arendamisele, nagu näiteks päikesepatareide soetamine. Soovitakse osta lambakasvatusega seotud seadmeid, tõhustada pilliroovarumist ja rookatuste ehitamist, samuti soovitakse arendada väikelaeva remonti,” loetles Margus Medell.

Kudelalade taastamise ja kalandus/merendus traditsioonide edendamise telge ei esitatud ühtegi taotlust.

Ühtekokku on Läänemaa rannakalanduse seltsil 2019. aastani euroraha jagada 2,245 miljonit eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kallur
7 aastat tagasi

Pildil olev meeskodanik kalamehejuttu rääkimas- aga silm oli nii suur….

jj
7 aastat tagasi

Huvitav, kuhu kalapood tuleb.