Galerii: Taebla kolemajadest on järel vaid killustikuhunnikud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13

Taebla kolemaju lammutanud Aspen Grupp on töödega jänni jäänud, sest kuigi kolm paneelmaja on lammutatud, pole firma suutnud tähtajaks, septembri lõpuks, ehitusjäätmeid koristada ning lammutatud majade alust maad haljastada.

Taeblas kolme lagunenud ja varisemisohtliku paneelmaja lammutamiseks sai Lääne-Nigula vald riigilt 35 000 eurot toetust.

Lammutamise riigihanke võitis Aspen Grupp, kelle pakkumus oli 49 680 eurot. Vallal tuleb sellest kinni maksta 30 protsenti, st 15 000 eurot, ülejäänu on KredExi toetus.

Aspen Grupp lammutas kolm paneelmaja, peab koristama jäätmed ja haljastama ala.

„Septembri lõpuks peaksid hooned ja ehituspraht olema likvideeritud ning haljastus taastatud. Sellest, et seal kunagi olid majad, ei tohiks olla jälgegi,” ütles ütles Lääne-Nigula vallavalitsuse haldusjuht Taivo Kaus enne lammutustööde algust augustis Lääne Elule.

Kokku lammutati kolm maja: kaks kolmekorruselist ja üks viiekorruseline. Ühtegi neist majadest pole kunagi valmis ehitatudki. Uksi-aknaid majadel ees ei olnud ja hooned olid varisemisohtlikud.

Taebla kolemajad

Kõik kolm maja tuli vallavalitsusel eraomandist välja osta.

Viiekorruselise maja eest maksis vald 2000 eurot. Hoone omanik oli soomlane Markus Pasi Pönkkä, kes on korduvalt süüdi mõistetud kriminaalkurjategija. Muuhulgas tappis ta 2005. aastal Tallinnas oma Maakri tänava korteris inimese. Pönkkä tükeldas laiba.

Kolmekorruseliste majade omanik oli samuti soomlane, Fedai Nuri, kellelt ostis vald majad 5000 euro eest. Esialgu küsis Nuri majade eest 59 000 eurot, kuid selle hinnaga ei olnud vallavalitsus nõus ja lõpuks lepiti 5000 peale kokku.

Fotod: Urmas LauriTaebla kolemajad (1)

Taebla kolemajad (2)

Taebla kolemajad (3)

Taebla kolemajad (4)

Taebla kolemajad (5)

Taebla kolemajad (6)

Taebla kolemajad (7)

Taebla kolemajad (9)

Taebla kolemajad (10)

Taebla kolemajad (11)

Taebla lagunenud majad 002

Taebla lagunenud majad 012

Taebla lagunenud majad 027

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aap
7 aastat tagasi

Täiesti kindel,et soomlaste värk,nende majad ja nende vastutada,süüdlased on leitud.Meil endil ei olnud nendega mingit pistmistki,ja kui kunagi oli,siis kes vana asja meenutab,….