Lääne Elu paberleht 22. mail

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Raudteemuuseum muuseumiööl. Foto: Arvo Tarmula
Raudteemuuseum muuseumiööl. Foto: Arvo Tarmula

Lõpetajad saavad 16 medalit

Kuigi riigieksamid alles käivad ja kõik kursusehindedki pole veel väljas, on kuld– ja hõbemedalistide hulk koolides enam–vähem teada. Läänemaal saab suve hakul medali kuusteist gümnaasiumilõpetajat — kuus medalit on kuldsed ja kümme hõbedast. Enim medaleid — kuus — tõotab tulla Haapsalu gümnaasiumis.

Haapsallu tuleb tisrkusetuur

Akrobaadid hobustel, surmaratas, jalgadega žongleerija ja dresseeritud ninakarud — need on vaid mõned esinejad, keda saab näha neljapäevast pühapäevani Haapsalus Tsirkuse Tuuri telgis.

Vaja on töökohti, mitte puhketingimusi

Ajakirjanik Arved Breikas kirjutab Lääne Elu arvamusküljel, et regionaalpoliitika peaks keskenduma investeeringutele, mis aitaksid maakondades luua püsitöökohti. Elu– ja puhketingimuste parandamine üksi inimesi maal ja väikelinnades kinni ei hoia.

Esimesed sammud rongiliikluse taastamise teel

Lääne maavanema moodustatud Riisipere–Rohuküla rongiliikluse taastamise maakondlik komisjon hakkas tegema ettevalmistusi läänlaste liikumisvõimaluste parandamiseks.
Läinud reedel esimest korda kogunenud komisjon tegi maavanemale ettepaneku esitada raudtee ehitamise taotlus majandusministeeriumile, et ministeerium saaks selle lisada transpordi infrastruktuuri investeeringute kavva.

Metsküla kool võitis matemaatikavõistluse

Väike Metsküla algkooli võitis rahvusvahelise matemaatikavõistluse, kus osales 345 kooli üle kogu Euroopa. Eestist osales koole kümmekond.

Muuseumi(rekord)öö

Laupäeva õhtul oli Haapsalu linnatänavatel liikvel erakordselt palju rahvast, tundus, nagu oleks käimas rahvamatk, mille eesmärk ühe õhtuga võimalikult palju muuseume läbi käia. Muuseumiööst kokkuvõtteid tehes võisid Läänemaa muuseumitöötajad igati rahul olla — mullune külastajate arv ületati.

Reisihingega õpetaja

Noarootsi gümnaasiumi reisijahingega geograafiaõpetaja Kaie Karpa on ligi 35 aastat õpetajaametit pidanud ja tähistas hiljuti 60. sünnipäeva.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments