Haapsalu algkooli 5a esindab Läänemaad üleriigilisel õpioskuste olümpiaadil

Madiken

madiken@le.ee

Kümme viiendate klasside meeskonda võistlesid kolmapäeval Läänemaa õpioskuste olümpiaadil.

Õpilaste ülesandeks oli otsida, selekteerida ja kasutada infot erinevatest allikatest – raamatutest, teatmeteostest, artiklitest, internetist, teabegraafikalt. Maakondliku võistluse võitjameeskond Haapsalu linna algkooli 5a klass esindab Läänemaad sügisel üleriigilisel 6. klasside õpioskuste olümpiaadil.

“Tegime palju ülesandeid, et oleks taktikaküsimus ka sees – kas teha kõik ära või teha vähem ülesandeid, aga põhjalikumalt. Näiteks võitjatel olid kaks ülesannet null punkti, aga kõik teised ülesanded hästi põhjalikult lahendatud,” ütles olümpiaadi korraldaja Anneli Kasesalu.

Kasesalu jaoks oli üllatav, et just statistikatabeli lugemise ülesande lahendamine läks lastel väga hästi. “Ma ise tegin kõik ülesanded läbi ja selle välistasin, et nii keeruline,” lisas Kasesalu.

Teistest raskemaks pidasid õpilased Kasesalu sõnul üleannet, kus tuli ingliskeelsest tekstist leida infot kuninganna Elizabethi kohta.

Tänavu olid võiskonna välja pannud Haapsalu linna algkool, Uuemõisa algkool, Haapsalu gümnaasium, Palivere põhikool, Taebla gümnaasium, Noarootsi kool, Metsküla kool ja Virtsu põhikool. “Tahaksin väga kiita väikseid koole, Metskülat ja Virtsut, kes alati tulevad, kuigi neil ei pruugigi küllalt viiendikke olla ja neljandikud peavad appi tulema,” sõnas Kasesalu.

Võistluse korraldas Tallinna Ülikooli Haapsalu kolledž, töö koostasid maakonna klassiõpetajad. Maakondlik õpioskuste olümpiaad viiendatele klassidele toimub igal kevadel, üleriigiline kuuendatele klassidele igal sügisel.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments