Politsei tabas Pärnus kahe tunniga 16 telefoniga rääkivat juhti

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

24. aprilli pärastlõunal kontrollisid Pärnu politseijaoskonna ametnikud Pärnu linnas kahe tunni vältel sõidukijuhte, eelkõige oli tähelepanu juhtidel, kes kasutasid mobiiltelefoni ilma käsi vabaks jätva seadmeta.

Pärnu politseijaoskonna juht Mehis Mets võttis kontrollreidi kokku: „Kontrollimise käigus koostati 22 väärteomaterjali. Telefoniga rääkisid sõidu ajal 16 juhti ning turvavööd ei kasutanud kolm juhti. Tuvastati ka üks rikkumine jalakäija poolt, kes keelavast fooritulest ei hoolinud ning ka kaks muud rikkumist, millest üks oli avariiohtliku olukorra tekitamine.“

Politsei kontrollis sõidukijuhte Pärnu kõige suurema liikluskoormusega paikades: Tallinna maanteel, Pikal tänaval ja Papiniidu ristmiku lähedal Riia maanteel.

Metsa sõnul võib öelda, et mobiiltelefoniga rääkijaid leidus nii meeste kui ka naiste hulgas. Enamik näis ka oma viga tunnistavat ja kahetsevat, kuigi jäi selgusetuks, miks siis ikkagi rikkumine toime pandi.

Mehis Mets soovitab kõigil neil sõidukijuhtidel, kes mingil põhjusel pole endale siiani käed vabaks jätvat seadet muretsenud, mobiiliga rääkimiseks jätta sõiduk esimesel võimalusel seisma. „Muidugi on ka variant jätta kõnele vastamata või ise helistamata ja teha seda siis, kui liikluses ei osaleta,“ lisas ta.

Politseijuhi sõnul ei jää see kindlasti viimaseks korraks, kui roolis mobiilikasutajaid kontrollitakse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
tublid mehed need..
11 aastat tagasi

ehk jõuame kunagi ka sinna maale, kui suudetakse igasugune ringisõitmine ja rääkimine üldse ära keelata ja lõpetada