Suurim laste heategevusjooks toetab taastusravi Haapsalus

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lapsed teatejooksul mullu Tallinnas Vabaduse väljakul. Foto Indrek Gutmann
Lapsed teatejooksul mullu Tallinnas Vabaduse väljakul. Foto Indrek Gutmann

3. mail jooksevad tuhanded kooliõpilased 21 Eesti linnas heategevusjooksul, mille tulu läheb Haapsalu taastusravihaiglale.

Liikumisvõime kaotanud laste ravi toetuseks korraldatav teatejooks toimub sel aastal samaaegselt koguni 21 linnas, sealhulgas Haapsalus. Osavõtt on tasuta, tuleb vaid võistkond enne 19. aprilli registreerida, teatas jooksu eestvedaja Erik Pallase.

Jooksud peetakse viies vanusegrupis: 5., 6., 7., 8. ja 9. klassi noortele, vanema klassi meeskonda võivad kuuluda ka nooremate klasside õpilased. Igas meeskonnas on kaheksa jooksjat, kellest igaüks jookseb 200 meetrit. Iga kool võib välja panna piiramatul arvul meeskondi, jooksma võib tulla ka sõprade või trennikaaslastega. Registreerimiseks tuleb meeskond kokku panna ning panna end kirja teatejooksu kodulehe kaudu: www.teatejooks.ee.

Registreerimine on avatud kuni 19. aprillini. Haapsalu jooksule registreerimiseks tuleb ühendust võtta linnavalitsuse spordispetsialisti Veiko Pärnastega: veiko.parnaste@haapsalulv.ee või 516 7906.

Kõik osalejad saavad korraldajatelt tänutäheks punase teatejooksu T-särgi.

Registreerimise tähtaeg on 19. aprill. „Palume kindlasti anda oma osalemissoovist teada selleks ajaks, sest ainult nii saame paremini teatejooksu korraldada ning ühtlasi tagada, et kõik soovijad kindlasti osaleda saavad,“ lausus Pallase.

Erik Pallase sõnul on oluline just osavõtt, sest võitjaid välja ei selgitada. „See on heategevuslik üritus, millest osa võttes saavad lapsed ja noored anda oma panuse heategevusse ning mõelda nende eakaaslaste peale, kes on liikumisvõime mõne elu keerdkäigu tõttu kaotanud,” ütles ta.

“Hoolivus ja arvestamine inimestega enda ümber ja kogu ühiskonnas on ilus väärtus, mida noortele edasi anda. Ning loodetavasti oskavad nad sellevõrra rohkem väärtustada ka oma võimalusi liikuda ja sporti teha. On väga hea meel, et just heategevuslikust teatejooksust on aastatega kujunenud Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus,“ lisas ta.

Täiskasvanud saavad laste raviks ning teatejooksul osalevate noorte panuse tunnustamiseks teha annetuse.

Annetused lähevad Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele. Haapsalu arstide, füsioterapeutide ja massööride käe all käib igal aastal ravi saamas 350–400 väikest patsienti, samuti täiskasvanud patsiente.

Annetamiseks on kaks moodust:
helistada heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 2,50 eurot);
teha ülekanne SA Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse heategevuskontole SEB pangas 10220055979011.

Nii heategevustelefon kui -konto on avatud aastaringselt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments