Läänemaalt sai kalalaevade registrisse veel 58 laeva

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Vaba püügivõimsuse arvelt kanti Eestis kalalaevade riiklikku registrisse täiendavalt 432 laeva koguvõimsusega 4675 kW ja kogumahutavusega 290 tonni.

Kõige enam kanti kalalaevaregistrisse Harjumaa ja Saaremaa kalalaevu: vastavalt 131 ja 114 kalalaeva. Neile järgnesid Läänemaa 58 ja Pärnumaa 49 kalalaevaga, teatas põllumajandusministeeriumi pressiesindaja Merike Lees.

Rahuldamata jäi 57 taotlust, mis ei vastanud vaba püügivõimsuse arvel kalalaeva registrisse kandmise tingimuste ja korraga kehtestatud nõuetele.

“Peamiseks taotluste rahuldamata jätmise põhjuseks oli asjaolu, et taotlejal oli juba eelnevalt laev vastavas registri segmendis olemas või taotleja esitas mitu taotlust. Viimasel juhul kanti registrisse taotleja poolt eelistatud kalalaev,” selgitas Lees.

Vaba püügivõimsuse arvelt laevade registrisse kandmise osas teeb otsuse põllumajandusministeerium. Täiendav paatide kalalaevade riikliku registri segmenti 4S2 kandmise taotlusvoor toimus 8. oktoobrist 2011 kuni 6. jaanuarini 2012.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments