Päästekomandod ootavad külla

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kõigil, kel huvi päästjate töö vastu, on võimalik 16.–20. aprillil minna Läänemaa päästekomandodesse tuleohutusalaseid teadmisi omandama.

Lääne päästekeskuse ennetustöö vanemspetsialisti Maie Mitšurina sõnul annavad päästjad ja päästespetsialistid ülevaate elus ettetulevatest ohuolukordadest, selgitavad õiget käitumist ja tegutsemist tulekahju korral ning mängivad läbi peamised tulekahjude tekkepõhjused.

1.–3. klassi lastel on võimalus osaleda projektis „Tean tulest“, kus näitlike ohusituatsioonide kaudu selgitatakse, mis võib juhtuda, kui põlev tuletikk kukub kergelt tuld võtvale metarjalile, põlev küünal on ebakindlal alusel, toit läheb pliidil kõrbema vms.

Lapsed õpivad, kuidas suhelda hädaabinumbril 112 vastava häirekeskuse töötajaga, saavad teadmisi suitsuanduri, tulekustutusteki ja tulekustuti ja nende käsitsemise kohta, tutvuvad ka päästjate eririietuse ja –tehnikaga.

Üle-eestiline projekt “Tean tulest” sai alguse 2008. aastal, nelja aasta jooksul on tuleohutusalase koolituse läbinud üle 35 000 lapse.

Külaskäik komandosse tuleb eelnevalt kokku leppida komandopealikega:

Haapsalu komando pealik Andres Kaljura – andres.kaljura@rescue.ee või 472 5106, 506 8525.

Lihula komando pealik Mikk Luuk – mikk.luuk@rescue.ee või tel. 47 78101, mob. 5157566

Nõva komando pealik Peeter Jõgar peeter.jogar@rescue.ee või 575 70528.

Risti komando – Läänemaa päästepiirkonna juhataja Andres Liiv – andres.liiv@rescue.ee või tel. 472 5101, 527 8428.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
data cabinet racks
10 aastat tagasi

Major thanks for the post. Really Cool.

5 dollars
10 aastat tagasi

I value the blog.Really looking forward to read more. Will read on…