Läänlased täitsid rahvaloendusel üle 24 000 ankeedi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

31. märtsi keskööl lõppes Eesti 11. rahva ja eluruumide loendus, Läänemaal inimestest sai ankeet täidetud 24 718-l.

24 718 läänlast on 99% oletuslikust Läänemaa elanikearvust. Eesti peale kokku 1 327 278 loendatud inimest ehk 100% eeldatust.

“Avaldatud number näitab Eesti püsielanike kohta lõpetatud isikuankeete ja seda ei saa käsitleda rahvaarvuna,” rõhutas statistikaameti pressiesindaja Kristo Mäe.

Nüüd algab kogutud info töötlemine ja esialgsed tulemused avaldatakse hiljemalt 31. maiks.

„Statistikaamet tänab siiralt kõiki Eesti elanikke, kes võtsid osa rahva ja eluruumide loendusest. Inimeste vastutulelikkuseta poleks nii suur ja üldrahvalik ettevõtmine õnnestunud,“ ütles statistikaameti peadirektor Priit Potisepp.

Inimesed, kelleni rahvaloendaja ei jõudnud, saavad alates esmaspäevast võtta ühendust statistikaametiga (tel 625 9100) või edastada oma andmed (nimi, isikukood, aadress) rahvaloenduse veebilehel www.REL2011.ee. „See aitab meil hinnata loenduse kvaliteeti ja kui tegemist on püsielanikuga, saame inimese arvestada Eesti elanike hulka,“ lisa Potisepp.

Priit Potisepp rõhutas, et märtsiga lõppes andmete kogumise etapp ja nüüd algab suuremahuline andmetöötlus, mille käigus kogutud andmed korrastatakse. Seejärel algab loendustulemuste avaldamine.

Loenduse esialgsed tulemused – rahvaarv, meeste ja naiste osatähtsus rahvastikus – avaldatakse hiljemalt 31. mail 2012.

Täpsustatud rahvaarv koos rahvastiku maakondliku jaotusega avaldatakse detsembris 2012.

Tulemuste avaldamise 2013.–2014. aasta ajakava valmib 2012. aasta 1. oktoobriks.

Loenduse veebilehel avaldatud number näitab Eesti püsielanike kohta lõpetatud isikuankeete ja seda ei saa käsitleda rahvaarvuna. Andmed korrastatakse pärast loendust andmetöötlusel ja iga inimene läheb arvesse üks kord oma loendusel märgitud püsielukohas.

Järgmine rahvaloendus toimub Eestis 2020/2021. aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments