Homsest on keelatud jääleminek siseveekogudel

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Reedest, 30. märtsist on päästeameti peadirektori käskkirjaga keelatud minna siseveekogude jääle.

Kevadised sulailmad on jää nõrgaks muutnud ja sellele minek on eluohtlik, seetõttu paluvad päästjad täiskasvanutel keelata lastel jääleminek ja hoida neil veekogude juures silm peal. Lapsed ei oska hinnata riske ja põnevana tunduv seiklus võib väga lihtsalt lõppeda surmaga.

Päästeamet tuletab kalameestele meelde, et kirest õngitsemise vastu ei tohiks ohtu seada oma elu.

Jäisesse vette sattunud inimese uppumise põhjus pole vähene ujumisoskus, vaid just külm vesi, mis halvab tegutsemisvõime. Neljakraadisesse vette kukkudes kaotab täiskasvanu teadvuse minutitega, laps veelgi kiiremini.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments