Selgus HÕFFi põhiprogramm

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Seitsmendal õudus- ja fantaasiafilmide festivalil Haapsalu kultuurikeskuses linastub kokku 30 filmi 15 riigist, neist 20 on täispikad linateosed.

HÕFFi uute filmide põhiprogrammis näidatakse publikule seitset mängufilmi aastatest 2010–2012. Lisaks varem väljakuulutatud HÕFFi raames Euroopas esmakordselt demonstreeritavatele verivärsketele USA verdtarretavatele thriller’itele “V/H/S” ja “Totaalne sissetung” (Agression Scale) ja Ti Westi kummitusloole “Kummitav võõrastemaja” (The Innkeepers) rõõmustab musta briti huumori sõpru maailmas laineid löönud õudusfilm “Soerdid” (Inbred), mida on võrreldud nii Rob Zombie loomingu kui ka Monty Pythoni absurdimaiguliste sketšidega.

Kvaliteeteetset horror’it pakub publikule hinnatud Hispaania filmilavastaja Jaume Balagueró (Nameless, Rec) närvesööv ja kõhedusttekitav thriller “Head und” (Sleep Tight) ning prantsuse uue horror’i ühe sensatsioonilisema linateose “Sees” tegijate uus, mullu Toronto filmifestivalil esilinastunud vampiirilugu “Surnukahvatu” (Livid). Õudusfilmide kodumaalt Ladina-Ameerikast jõuab sel korral esmakordselt Eesti ekraanidele kaasaegse Argentina horror’i lipulaeva Adrián García Bogliano okultistlik mõrvamüsteerium “Varjutus” (Penumbra).

Lisaks põhiprogrammile näidatake HÕFFil ka kõrvalprogrammi “Friikidele”, mille raames näidatakse uudse ja originaalse lähenemisega madalaeelarvelisi B-filme. Tänavu on programmi valitud vaid 4000 dollariga vändatud ja mainekal Yubari filmifestivalil ainsa välismaise filmina peaauhinna võitnud Lõuna-Korea “Tulnukbikiinide sissetung” (Invasion of Alien Bikini), HÕFFi programmis ka varem esindatud hullumeelset Jaapani ekstreemkino viljeleva Yudai Yamaguchi üle võlli aetud action-film “Deadball“, eriefektidest kubisev kummardus 1980ndate videotoodangule “Manborg” (Kanada), ning soft-pornofilme väntava filmi- ja bändimehe Creep Creepersini Grindhouse’i stiilis kaksifilmiks miksitud B-filmi “Vaginal Holocaust + Lesbos Caged Go Go” (USA). Esmakordselt Euroopas näeb HÕFFi publik aga pingelise atmosfääriga body-horror-žanri linateost “Henge” (Jaapan), mis esilinastus äsja lõppenud Yubari filmifestivalil Jaapanis.

Festivali tänavuseks erikülaliseks on Eesti juurtega õudusfilmimeister Bill Rebane. Eesti filmi 100. sünnipäeva puhul demonstreeritakse festivali raames ka uuemaid Eesti lühiformaadis žanrifilme, Raul Tammeti ulmefilme ning 1987. aasta Poola–Eesti koostööl valminud ja tänaseks kultusfilmi staatusesse tõusnud Marek Piestraki fantaasiafilmi “Madude Oru needus”.

Täispikkade filmide ees näeb ka viimasel kahel aastal valminud nii ulme-, fantaasia- kui ka õudusteemalisi lühifilme.

HÕFFi täisprogramm avaldatakse festivali kodulehel 13. aprillil, samal päeval tulevad müüki ka päevapassid ja üksikpiletid.

Veel kuni pühapäevani ehk 1. aprillini on võimalik soetada HÕFFi sooduspass 25 euro eest. Aprillis maksab pass 30 eurot.

27.–29. aprillini kestvat festivali korraldavad Pimedate Ööde Filmifestival, Haapsalu linn ja Haapsalu kultuurikeskus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments