Galerii: Haapsalu kirsid on õide puhkenud

Foto: Malle-Liisa Raigla
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15

 

Haapsalu Lossiplatsi serval, tulevase linnavalitsuse hoone krundil on õide puhkenud Sahhalini kirsipuud, mis oma roosade õitega meelitavad inimesi oma õisi pildistama.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aga
14 päeva tagasi

varsti võetakse siis need puud ka maha?

Sonderkomando SS leutenant Hasser
14 päeva tagasi
Reply to  Aga

Just..
Haapsalu linna lemmik töövahend on mootorsaag

Oodatud ime
14 päeva tagasi

Aga Haapsalust lahkuvad liberid!

Uno
14 päeva tagasi

Minul jälle aprikoosid puhkesid õitsele.

parem magnet
14 päeva tagasi
Reply to  Uno

no vot! See on palju rohkem haruldus. Seda turismimagnetit et Obinitsast tullakse kirsipuud vaatama, jäämegi ootama.

hakkame ahhetama
14 päeva tagasi

See on õpitud ülemaailmne hullus. Igal aastal ja igal pool õitsevad kirsid ja ikka tehakse sellest uudis. Ei saa olla imet selles. Pojeng hakkab õitsema, võililled ja hiigelsuured kastanipuud – kõik arenevad kevadeti ja hakkavad omas tempos õitsema.

aga
14 päeva tagasi

ime tihti peitubki väikestes asjades, mida tihti inimene ei märkagi….Ikka loodame ja ootame midagi paremat ja head, märkamata armsaid asju meie ümber…..Need tulevad meelde alles siis kui meil on raske ja jõud otsa saaamas, siis otsime jõudu loodusest ja ümbritsevast….

Imetlege
14 päeva tagasi
Reply to  aga

seni kuni nad seal alles on. Varsti ehitab HÕFFI arstionu endale sinna uue klaaslossi, siis võetakse kirsid maha, jäävad ju lossile ette!

En.
14 päeva tagasi
Reply to  Imetlege

To Imetlege:
Kuskilt ehitusplaanilt märkasin, et osa tulevase (loodetavasti hüpoteetilise) linnavalitsushoone krundist jäetakse täis ehitamata. Arhitektuurikonkursi võidutöö nimi on “Kirsiaed”, ehk siis kirsid jäetakse alles?

Tegelikult panevad Sahhalini kirsid pisut õlgu kehitama ehkki märkasin neid täna ka ise ning vaatepilt oli ilus. Üldine linna põlispuudevaenulikkus häirib rohkem kui kaugelt/kallilt toodud ilupuud rõõmu tekitavad.

Haapsalu kõige nunnum kirsipuu kasvas 1980-te lõpus veetorni vastas üle tee (tänase) LV hoone pargis, bussipeatuse lähedal. Maha saeti 1990-tel(!), ehkki teda pidasid kenaks vast kõik kevadised möödakäijad.