Metsaviktoriin ootab koole osalema

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Esmaspäeval algas interaktiivne metsaviktoriin, mis pakub õpetajatele võimalusi loodusõpet mitmekesistada ja õpilastele vastuste otsimise käigus uut ja huvitavat teada saada.

„Metsaviktoriini küsimused on metsandusest ja looduskaitsest. Tuletatakse meelde 2012. aasta tähtpäevi ja märksõnu – ÜRO ühistegevuse aastat, loodusturismi aastat Eestis ja tänavust metsapealinna Rakveret,“ ütles metsaviktoriini korraldaja, riigimetsa majandamise keskuse Oandu looduskeskuse juht Tiina Neljandik. Mullu osales viktoriinil üle 9000 õpilase.

„Metsaviktoriini küsimustel on tihti rohkem kui üks vastus, sest looduses ongi asjadel enamasti mitu tahku ja lähenemisnurka,“ ütles Tiina Neljandik.

Ta lisas, et metsaviktoriini eesmärk ei ole niivõrd paremaid loodusetundjaid välja selgitada, kuivõrd vastuste otsimise käigus tarkusi koguda. Selleks saab iga õpilane oma parooli, millega on võimalik viktoriinikeskkonda korduvalt siseneda, vahepeal oma vastuseid salvestada ja siis järgmisele ülesandele lahendust otsida.

Võitjad selgitatakse välja kolmes vanuseklassis: 4.–5. klass, 6.–9. klass ja 10.–12. klass. Osaletakse klasside kaupa, kuigi iga õpilane vastab iseseisvalt. Parimatele klassidele ja nende juhendajatele on välja pandud auhinnad, kõik vähemalt pool võimalikust punktisummast teeninud osalejad saavad metsaviktoriini meene.

Metsaviktoriin ootab osalejaid 23. aprillini. Tulemused kuulutatakse välja metsanädalal, alates 27. aprillist näeb neid ka viktoriini koduleheküljel. Osalemine aadressil www.rmk.ee/viktoriin või http://www.rmk.ee/temq/liesnaia-shkola/konkursy/liesnaia-viktorina.

Riigimetsa majandamise keskus RMK on metsaviktoriini teinud juba aastaid. Tänavu on esimest korda ka venekeelne viktoriin.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments