Noortega tegelejad on oodatud veeohutusalasele koolitusele

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ootame huvilisi 21.-22. märtsil Haapsalus toimuvatele mentorite koolitusele, kus 12-15 mentorit omandavad oskused ja pädevuse, et anda noortele veeohutusalaseid teoreetilisi ja praktilisi teadmisi ning oskusi.

Lääne maakond on oma loodusliku asendi tõttu väga pika rannajoonega ja siseveekogudega maakond, kus asuvast vähemalt 30 ujumiskohast on valvega vaid kaks: Paralepa ja Vasikaholmi. Valveta on ka üleriigiliselt tuntud ujumiskohad (sh Roosta ja Nõva rand), mida hinnanguliselt külastab suvisel rannahooajal ca 1000 inimest päevas, sealhulgas palju noori.

Lääne-Eesti päästekeskuse andmetel on veeõnnetuste üheks peamiseks põhjuseks elanike riskialdis ja ohtlik käitumine, samuti alkoholi liigtarvitamine, ohutusnõuete eiramine ja vähene turvavahendite kasutamine. Sageli seavad noored ohtu oma elu ja tervise vettehüpetel ja erinevate vees toimuvate riskantsete “mängudega”. Noored on sageli hulljulged ega mõtle oma tegude tagajärgedele – veeõnnetustega võivad kaasneda rasked vigastused või surm.

21.-22. märtsil toimuva koolituse ajakava:

10.00-13.00 teooria (Läänemaa Arenduskeskus, Lihula mnt 3)
13.00-13.30 lõuna, Haapsalu spordikeskus
14.00-18.00 praktiline õppus Haapsalu veekeskuses. Praktilise õppuse tarbeks on soetatud üks merepäästeülikond.

Mentorite koolitajateks on oma ala spetsialistid.

Koolitusel osalejate arv on piiratud. Oodatud on noortelaagrite/ürituste läbiviijad, õpetajad, huvijuhid, noorsootöötajad jne (grupi täituvusel arvestatakse eelistusega maapiirkondades tegutsejaid). Koolitusel osalejad saavad tunnistuse ja on projekti edasiste tegevuste käigus kaasatud mentoritena oma koolis/noortekeskuses/piirkonnas noorte koolituse läbiviimisel.

Koolitus on osalejatele tasuta, kuid koolitus tuleb läbida programmi täies mahus.

Palun registreeri ennast koolitusele hiljemalt 14. märtsiks: anneli.katkosilt@politsei.ee või 5342 4412.

Koolitust toetab LEADER-programm.

Anneli Katkosilt
Haapsalu politseijaoskond,
menetlus- ja ennetusteenistus
Anneli.katkosilt@politsei.ee; 473 2832

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments