Keskerakond Haapsalus: toetame õpetajaid, protestime uurimisorganite tööviisi vastu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Keskerakonna volikogu võttis eile oma istungil Haapsalus vastu neli avaldust, sealhulgas seisukoha poliitskandaalide uurimise osas ja õpetajate streiki toetava avalduse.

Istungil vastu võetud avaldus „Eetiline Eesti Vabariik – kas ka õigusriik?“ märgib, et Eestis viimastel kuudel aset leidnud skandaalid on oluliselt kahjustanud nii poliitika kui ka õiguskaitseorganite mainet. See on vähendanud inimeste usku ja õiglusmeelt aususesse ning demokraatia toimimisse.

Samas heidab Keskerakonna volikogu ette, et uurimine on liiga avalik ja et ajalehed on võtnud kohtumõistja rolli enne tegelikku kohut. “Meie riigile kipub omaseks saama olukord, kus skandaalides kasutatakse relvana õiguskaitseorganeid käsikäes meediaga. Sõltumatust ja salajasest uurimisest minnakse kaarega mööda ning sisuliselt toimub kohtuprotsess Eesti juhtivamate meediaväljaannete esikülgedel,“ seisab avalduses.

„Tuleb mõista, et kui praegu võib õiguskaitseorganite liigne jõukasutus tunduda vaid erandina, siis järgmisel päeval võib see tabada juba igaüht, muutuda kontrollimatuks ning sihikindlaks,“ hoiatab Keskerakonna volikogu.

Toetusavalduses õpetajate streigile leiab Keskerakonna volikogu, et on lubamatu õpetajate palga püsimine 2008. aasta tasemel, arvestades, et hinnatõus on reaalpalka vähendanud.

“Õpetajate positsioon ühiskonnas sõltub sellest, kuidas riik nende rahalist tööd väärtustab,“ on avalduses kirjas.

Avalduses rõhutatakse, et nii lasteaiaõpetajate kui ka kooliõpetajate palk tuleb viia Eesti keskmise palga tasemele ning selleks on vajalik taastada kohalike omavalitsuste tulubaas.

Istungil võeti vastu veel avaldused „Valitsuskoalitsioon ohverdab Kreeka heaks 100 000 eesti inimest“, „Käsimüügiravimite kättesaadavuse laiendamise kohta“.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments