Novosjolov võitis Tallinna Mõõga

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Epeevehkleja Nikolai Novosjolov võitis Tallinna Mõõga finaalis 15:12 prantslast Gaut Grumier’d ja tuli teist korda Tallinna MK-etapi võitjaks.

Finaalis oli Novosjolov kuulsast vastasest kogu matši ees, alles lõpus tegi prantslane mitu torget järjest, kuni meeste topelttorge võidu Novosjolovile andis.

Tavapärasest tugevama kooseisuga Tallinna Mõõgal alistas Haapsalu sportlane avaringis 15:8 Iisraeli vehkleja Ido Ajzenstadti. 32 parema seas sai ta lisaajal jagu 13:12 ukrainlase Maksim Hvorostist.

Kaheksandikfinaalis oli Novosjolov lisaajal üle kuulsast itaallasest Alfredo Rotast.

Veerandfinaalis alistas ta 15:14 Venetsueela sportlase Silvio Fernandezi.

Poolfinaalis oli Novosjolov üle 15:14 Paolo Pizzost.

“Väga raskelt tuli, aga väga hea meel on võita kodus. Poolfinaalis oli vastane algul natuke kavalam, aga lõpuks hakkasid koduseinad toetama,” ütles Novosjolov pärast võitu Tallinna TV reporterile. “Finaalis ka pealtvaatajad toetasid, sai pingevabalt vehelda, alles lõpus näitas ta oma oskusi.”

Edukas võistlus tagas Novosjolovile Londoni olümpiapääsme. “Elu unistus on ikkagi olümpiakuld ja selle lootusega peabki sinna minema,” ütles Novosjolov.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
abc
12 aastat tagasi

Mees on nii keerulisel ja väga tugevat psüühikat nõudval alal maailma absoluutne tipp juba viimased kolm aastat. Tubli töö ja suur austus.

no
12 aastat tagasi

tubli tubli palju edu edaspidiseks nii sümpaatne poiss

no
12 aastat tagasi

tubli tubli ja palju edu.