Vabariigi aastapäeval tehakse tiir ümber maakera

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

24. veebruaril on kõik oodatud osalema SA Eesti Terviserajad algatatud rekordiüritusel “Eesti terviseradadel ümber maailma”.

Seitsmendat korda toimuva ettevõtmise eesmärgiks on tutvustada inimestele kodukandi terviseradade võimalusi ning kutsuda kõiki tervislikult aega veetma ja tervisekilomeetreid koguma. Liikumisviis on vaba – terviseradadel võib nii kõndida kui ka suusatada. Samuti võib kirja panna uisu-, kõnni- ja jooksukilomeetrid, mis kogutud väljaspool terviseradu. Üle-eestiline üheaegselt toimuv matk algab kell 12.

Rekordi püstitamisse omapoolse panuse andmiseks peaksid osalejad sisestama läbitud kilomeetrid tervisepäevikusse. Tervisekilomeetrid üle Eesti liidetakse kokku, tulemuse teatab SA Eesti Terviserajad vabariigi aastapäeva õhtul.

SA Eesti Terviserajad juhataja Jaak Teppani teatel pärineb senine rekord 2010. aastast, kus ühiselt läbitud vahemaaks saadi kokku 98 268,2 kilomeetrit ehk tublisti üle kahe ringi ümber maakera.
“Loodetavasti on sel talvel just maratonijärgsel nädalal kõige rohkem terviseliikujaid, kuna talv on siiani olnud üsna heitlik ja suusasõitudest väsimust ei tohiks veel tunda olla,” ütles Teppan. “Tervisesportlasi ootavad 24. veebruaril enam kui 80 terviserada, mis on hästi hooldatud ja suures osas ka valgustatud. Osalejate vaevaks jääb vaid kohale tulla ning tund või paar oma päevast tervislikule liikumisele loovutada.”

Tarmo Tuisk Haapsalu Spordibaasidest ütles, et Paralepas 24. veebruaril midagi spetsiaalset ei korraldata. “Püüame garanteerida, et rajad oleksid olemas,” ütles Tuisk.

Suusaklubi Sula korraldab Palivere terviseradadel kuni 14-aastastele lastele võistluse “Kiire suusk”, mille start antakse kell 12 Pikajala hüppetorni tagant. Võistlusdistantsid on 200 meetrit kuni 2 kilomeetrit vastavalt vanusele ning läbisõidetud kilomeetrit lähevad samuti ümber maailma sõidu arvestusse.
Kõiki lõpetajaid ootab soe kakao, osavõtjatele on diplomid ja hulgaliselt auhindu. Sõiduks registreerimine toimub kohapeal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments