Lääne Elu 16. veebruaril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Olevipäeval sai Vormsi kiigeplatsil ekraanilt jälgida laval toimuvat etendust. Korraliku internetiühendusega pole aga välistatud, et tulevikus kogunevad vormsilased kiigeplatsile vaatama mõnd maailmakuulsa ooperietenduse ülekannet. Foto Arvo Tarmula

Olevipäeval sai Vormsi kiigeplatsil ekraanilt jälgida laval toimuvat etendust. Korraliku internetiühendusega pole aga välistatud, et tulevikus kogunevad vormsilased kiigeplatsile vaatama mõnd maailmakuulsa ooperietenduse ülekannet. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu harrastusteatritel lasub sundlõpetamise oht

Mõlemat Haapsalu harrastusteatrit ootab kevadest ees tegevuse senises vormis lõpetamine, sest MTÜna tegutsevate teatrite majandusaasta aruanne on mitu aastat esitamata. See-teater sai esitamata aastaaruannete eest esimese hoiatuse juba märtsis, Randlane mullu veebruaris.

Läänlased kandideerivad ajakirjandusauhindadele

Ähvardused, palved jääda anonüümseks ja infosulud olid vaid mõned nüansid, millega ajakirjanik Madiken Kütt pidi maadlema, tehes Lääne Elusse 4. juunil 2011 ilmunud lugu “Nõvalt leiti tundmatu lennuk”. Nüüd kandideerib tudeng selle artikli eest aasta parima noore ajakirjaniku tiitlile.

ACTA – kas eesmärk pühendab abinõu?

Parimalgi juhul on ACTAga saavutatav kasu väga väike, suurendades autoriõiguste omanike (mitte tingimata autorite!) tulusid ehk paari protsendi jagu. Kui nüüd juhtuks, et kas või mõnda inimest seetõttu ebaõiglaselt ruineeritakse, teisi ahistatakse või nende järel nuhitakse, siis oleme maksnud tulemuse eest palju kõrgemat hinda kui vaja, leiab tarkvaraarhiteks Targo Tennisberg arvamusküljel.

Muinsuskaitse raha jagub katuse- ja avariitöödeks

Ülevaade Läänemaa muinsuskaitseobjektidest, mida muinsuskaitseamet tänavu toetab.

Martna lükkas Kullamaa ettepaneku tagasi

Martna volikogu otsustas tagasi lükata Kullamaa volikogu tehtud ühinemisettepaneku. Oma otsuses toetus volikogu rahvaküsitlusele, kus lõviosa martnalastest oli ühinemise vastu. Juba varem oli Kullamaale “ei” öelnud Risti.

Läänlased on avastanud LEADERi

Tänavusse LEADERi taotlusvooru esitati rekordiliselt palju projekte, raha jagub neist umbes kolmandikule.

Nutika Vormsi ideed hakkavad vormi võtma

Mullu märtsis avalikkuse ette jõudnud Nutika Vormsi kava ümber on valitsenud aasta jagu vaikust, kuid asjaosalised lubavad, et tuleva aasta alguseks on lootust näha esimesi käegakatsutavaid tulemusi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments