Lõuna–Läänemaal oli nädalavahetusel neli tulekahju

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Laupäeva hommikul oli põleng Lihula leivatehases. Foto: Mikk Luuk

Laupäeva hommikul oli põleng Lihula leivatehases. Foto: Mikk Luuk

Lõuna–Läänemaa päästjatel tuli nädalavahetusel käia kustutamas nelja põlengut, millest suuremaid oli kaks — tulekahju Lihula leivatehases laupäeva hommikul ja juurviljahoidla põleng Saleveres pühapäeva õhtul.

Lihula komandopealik Mikk Luuk rääkis, et laupäeval häiris kustutustöid ligi 30kraadine pakane. „See oli meile tõsine katsumus. Autod, joatorud ja voolikuliinid külmusid ära,” ütles ta.

Laupäeva hommikul kell 7.14 sai häirekeskus teate põlengust Lihula leivatehases. 15 ruutmeetri ulatuses põles tootmishoone vahelagi. Päästjate saabudes olid suits ja leegid katusest väljas.

Põlengu avastas leivatehase töötaja. Mikk Luuk ütles, et tuli avastati õigel ajal: „Oleks kümme minutit hiljem avastatud, oleks asi palju hullem olnud.”

Põleng oli kustutatud kell 11.04. Inimesed viga ei saanud, kuid hoonel on tugevad vee– ja suitsukahjustused. Tulekahju põhjus on selgitamisel, kuid kahtlustatakse elektriga ülekütmist.

Samal ajal kui Lihula päästjad kustutasid leivatehase põlengut, tuli kell 8.43 väljakutse Vatlast, kus oli süttinud elamu katlamaja. Tulekahjust andis märku hoones olnud suitsuandur. Sündmusele reageeris Vatla vabatahtlik komando, kuid et ruum muutus liiga suitsuseks ja vabatahtlikel pole suitsusukeldumise õigust, tuli kohapeale Lihula teine meeskond. Päästjad kustutasid põlengu ja ventileerisid ruumi.

Lääne päästekeskuse andmeil võib tulekahju põhjus olla, et tuhk pandi selleks mitte ettenähtud anumasse põlevmaterjali lähedale.

Laupäeva öösel vastu pühapäeva kella poole kolme paiku süttis sinna valatud kuumast tuhast prügikast Lihulas Alaküla teel.

Pühapäeva õhtul oli tulekahju Hanila vallas Salevere külas juurviljahoidlana kasutatavas endises laudas.
Häirekeskus sai põlengust teate kell 18.44. Kustutama sõitsid kutselised päästjad Lihula, Risti, Haapsalu ja Tõstamaa komandost, samuti Vatla ja Kõmsi vabatahtlikud.

Päästjate saabudes põles 10 x 50 meetri suuruses ruumis põhk, millega oli ruum soojustamiseks vooderdatud. Mikk Luuk rääkis, et tuld hoones ei ole, kuid põhk tekitas paksu suitsu, mis raskendas päästjate tööd.

Päästjad kustutasid põlengu kell 22.51. Kogu ruum sai suitsu– ja veekahjustusi. Lääne päästekeskuse andmeil võis tuli alguse saada ruumi kütmiseks kasutatavaist metallist küttekolletest.

Nädalavahetus oli õnnetusterohke kogu Eestis — laupäeval ja pühapäeval oli kokku üle 90 tulekahju, milles kaotas elu neli inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments