Kutsehariduskeskus selgitas välja erialade parimad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 17

Haapsalu kutsehariduskeskus viis selle aasta lahtiste uste päevade käigus läbi viied kutsevõistlused, et huvilised saaksid parema ülevaate neile huvi pakkuvatest erialadest. Samas oli tegu traditsiooniliste iga-aastaste noorte kutsevõistlustega, kus selgitatakse välja oma ala parimad asjatundjad, kes esindavad kooli vabariiklikel võistlustel.

Kooli puidumajas toimus kahepäevane mööblitislerite võistlus, mille käigus pidi valmis saama ratastel ja liikuva sahtliga esikupink. Tiitli HKHK NOOR TISLER 2012 saavutas Ruslan Janter, teise koha Jürgen Post ja kolmanda koha Üllaris Jõgi.

Arvutiklassides viidi läbi ühepäevane arvutialane kutsevõistlus operatsioonisüsteemide installeerimises ja võrguühenduste loomises. Ülesannet lahendati kaheliikmelistes meeskondades, kus kaaslase valiti loosiga. HKHK ARVUTIGURU 2012 tiitli said Rauno Pukk ja Risto Mitt, II koha Sigrid Hänni ja Egert Sarv ning III koha Reido Holsmer ja Steve Paal.

Kokkade ja teenindajate kutsevõistluse teemaks oli “Kirev köögikunst HKHKs”. HKHK NOORKOKAKS 2012 tunnistas professionaalidest koosnev žürii Sven Vana, teisele kohale tuli Anna Guseva ja kolmandale Anna Rostovtšikova. Eripreemiad anti parimale poissmeheroale, mille valmistas Koit Kann, parimale magustoidule – Gerli Treimann – ja ettevõtlikule noorkokale, kelleks sai Mario Jürgens.

Parim HKHK NOORTEENINDAJA 2012 oli Riho Sommerman, II koha saavutas Kersti Künnapas ja III koha Liisi Pitka. Lisaks anti välja mitmeid eripreemiad. Parimaks salvrätikute voltijaks tunnistati teenindusvõistluse üldvõitja Riho Sommerman, säravaimaks teenindajaks Mari-Liis Paabut ja parima veinivalaja tiitel omistati kahele õpilasele – Kersti Künnapasele ja Katre Kapteinile.

Ehituspuuseppade kutsevõistluse tööülesandeks oli puutööpingi alusraami valmistamine. HKHK NOOR EHITAJA 2012 kutsevõistluse võitjateks osutusid Sven Ratnik ja Priit Rand, teise koha said Enrico Küttis ja Jarmo Liit ning kolmanda Sven Kalju ja Ailan Polberg.

Aile Nõupuu,
HKHK arendusdirektor

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments