Selgusid Haapsalu 2011. aasta parimad ehitised

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Elamu Vee tn 13.
Elamu Vee tn 13.

2011. aasta jooksul valminud ehitiste hulgast valiti parimaks pereelamuks Siim Saarevälja pereelamu Vee tn 13.

Haapsalu vanalinna muinsuskaitsealale ehitatud uue ühepereelamu ja abihoone autor on arhitekt Vallo Valge. Valiku tegemisel hinnati seda, et projekteerimisel on arvestatud vanalinna puitelamutele iseloomulike mahtudega, katusekalletega, välisviimistluse materjalidega ja muu olulisega; meeldivalt on lahendatud õueala – terrassid, haljastus ja valgustus. Hoone on projekteeritud nii, et majast ja rõdudelt avanevad vaated vanalinnale ja Tagalahele.

Muudest ehitistest anti aasta parima ehitise nimetus Westmeri tn 1 kinnistul välja ehitatud jahisadamale. Krundil paiknenud amortiseerunud ehitised on ümber ehitatud väikesadamat teenindavateks hooneteks, korrastatud on kaldaäärne ja paigaldatud 30-kohaline ujuvkai. Rajatise projekteeris ja ehitas OÜ BauEst.
Peale hoonete ja kai on tervikuna välja ehitatud ka teed, platsid, välisvalgustus, piire ja haljastus.
Haapsalu linnavalitsus tunnustab Westmeri jahisadama omanikku OÜ Morobelli, kes on loonud Tagalahe kaldale meeldiva ja hästi toimiva jahisadama.

Maire Uusen,
Haapsalu linnavalitsus

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments