Linnapea sünniaastapäeval tunnustati parimaid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

KÜ Suur-Lossi 4 liikmed.
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Legendaarse linnapea Hans Alveri 125. sünniaastapäeval tänas Haapsalu linnavalitsus majaomanikke, kes läinud aastal oma valdusi ehitades, korrastades või värvides linna kaunimaks muutnud.

Väikesel kodusel tseremoonial endise raekoja linnapea kabinetis anti üle Hans Alveri auhind, tunnustused läinud aasta parimate ehituste eest ja Värvilise Haapsalu tänupreemiad.

Muinsuskaitseseltsi poolt ellu kutsutud Alveri preemia 23. laureaat on vanalinnas asuv seitsme korteriga ühistu Suur-Lossi 4.

Nemad vahetasid läinud aastal inetu eterniidist katusekatte katusekivi vastu, korrastasid hoone fassaadi ja maja otsaga külgneva põiktänava lõigu.

Korteriühistu juhatuse liige Valve Mändla sõnul oli katusevahetus elanike ühine mure ja selleks võttis ühistu laenu. Haljastustöö on aga varem linna haljastusega tegelenud Mändla omaalgatus, millega ta alustas kümmekond aastat tagasi. „Need on isiklikud huvid – kui saab teha, siis peab tegema,” ütles ta.

Aasta parima ehitise valib linnavalitsus viiendat aastat kasutusloa saanud hoonete hulgast. Hinnatakse tellija-projekteerija-ehitaja koostöös sündinud parimat tulemust.

2011. aasta parim elamu on Siim Saarevälja pereelamu Vee 13 ja muudest hoonetest ASile Morobell kuuluv rekonstrueeritud jahisadam Westmeri 1.

Kümnendat korda tunnustas Haapsalu linn ka Värvilise Haapsalu konkursil osalenuid — läinud aasta eest sai rahalise preemia viis värvimistöö lõpule viinud kinnistuomanikku.

Linaaarhitekti Anu Joosti sõnul on majandusliku surutise ajal värvijate hulk vähenenud, kuid ta lubas, et koostöös värvifirmadega Tikkurila, Sadolin ja Eskaro konkurss jätkub.

Joost tuletas meelde konkursil osalemiseks peab kinnistu omanik linnale avalduse tegema ja sellega saab ta 20protsendilise soodustusega värvi osta. „Konkursil saavad osaleda ka need, kes värvivad näiteks piirdeaia,” selgitas linnaarhidekt.

Ta lisas, et 21. aprillil teeb konkursi pikaajaline partner Tikkurila linnavalitsuse saalis tasuta koolituse, kus tutvustab oma tooteid ja annab värvimiseks ka praktilist nõu.

Hans Alveri preemia:
KÜ Suur-Lossi 4

Aasta parim ehitis:
Pereelamu Vee 13 – Siim Saareväli
Westmeri jahisadam – AS Morobel

Värvilise Haapsalu parimad:
Jalaka 66 – Kaarel Kalberg
Metsa 14 – Herbert-August Pajus
Koidula 24 – Vello Loomets
Endla 10 – Jekaterina Koemets
Vahtra 5 – Rudolf Lumiste

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Fb Echo
10 aastat tagasi

Major thanks for the blog post.Really thank you! Keep writing.

online business
10 aastat tagasi

Thank you ever so for you post. Really Cool.