2. veebruar: Jõuvõtted

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Virtsu sularahaautomaadi sulgemata jätmine on kahtlemata pretsedenti loov otsus, nii et edaspidise huvides oleks mõistlik jupp–jupilt läbi käia, mis selleni viis.

Esimene uudis panga otsusest automaat sulgeda ilmub 10. detsembril. Et samal ajal kaalub Virtsu postkontori sulgemist ka Eesti Post, saab uudis natuke laiema kandepinna. 17. jaanuariks kokku kutsutud rahvakoosolek ületab uudisekünnise juba eos. Koosolekule endale tulevad kohapeale kõik kolm Eesti telekanalit, Virtsu sularahaautomaadist hakatakse rääkima üle Eesti ja seda tehakse peaaegu kaks nädalat. Aru päritakse isegi peaministrilt. Avalikkuse pahameel kogub hoogu. Kõige tipuks teeb pöördumise meremeeste ametiühing, kes ähvardab kliendistaatuse lõpetamise ja arvelduskontode sulgemisega. Pärast seda otsustab pank automaadi alles jätta.

See, MIS juhtus, pole kaugeltki see, MIKS juhtus. See viimane pole ka teema, mida peaks käsitlema või jõuaks käsitleda siinne kirjatükk. Selge on aga, et avalikkuse surve on olemuslikult jõud, mis seljatab isegi panga, rääkimata mõnda väikekooli sulgeda tahtvast volikogust. Ka ei tõhu enam väited ą la pank äriühinguna seisab oma huvide eest ega pea tegema regionaalpoliitikat. Virtsu pretsedendist nähtub, et peab küll, kui kliendid talle teist võimalust ei jäta.

Kaie Ilves

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments