Läänemaa naiste saalijalgpalli meister on Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lõuna-Läänemaa JK naiskond treener Jaanus Getreuga. Foto: Jana Pipar

Lõuna-Läänemaa JK naiskond treener Jaanus Getreuga. Foto: Jana Pipar

Lihula gümnaasiumi spordihoones toimusid Läänemaa lahtised naiste meistrivõistlused saalijalgpallis.

Läänemaa naiste jalgpall elab praegu üle keerulisi aegu. Piirkonnad, kus aastaid tagasi naiste-tüdrukute jalgpalliga tegeleti, on tõsistes raskustes võistkondade kokkusaamisega. See oli ka üks põhjustest, miks toimusid Läänemaa 2012. aasta saalimeistrivõistlused lahtistena – et tuua juurde võistkondi väljastpoolt ja muuta sellega ka tiitlivõit väärtuslikumaks.

Lisaks Läänemaa kahele naiskonnale registreerisid end turniirile ka Tallinna Kalev ja FC Kuressaare. Mõlemad naiskonnad on väga kõrge kvaliteediga – pealinlased tõusid selleks aastaks tagasi Eesti meistrisarja ja saarlased said kuu aja eest hinnalise turniirivõidu aastalõpu saaliturniiril Kalevi hallis. Sellise tasemega võistkonnad kaunistaksid iga naisteturniiri! Meie oma kaks naisteklubi – Taebla SK ja Lõuna-Läänemaa JK – olid suurt tahtmist täis, et spordiliidu Läänela võitjakarikas kodukamarale jääks.

Kõigepealt mängiti turniir ja siis kohamängud. Kaks paremat asusid kuldmedalite pärast võitlema ja tabeli kaks viimast selgitasid kolmanda koha.

Mängud olid väga pingelised – kui ikka igas võistkonnas on paar Eesti noortekoondise kogemustega mängijat, on see selge kvaliteet ja ilus jalgpall. Turniiri põhjal võitlesid end finaali Lõuna-Läänemaa JK ja FC Kuressaare.

Kolmandale kohale asusid mängima Taebla SK ja Tallinna Kalev. Pronksimäng oli pingeline ja mõlemapoolsete võimalustega. Siiski suutsid Taebla neiud Eesti noortekoondislase Anett Vilipuu väravast võita kolmanda koha.

Finaalis näitasid väga küpset jalgpalli Lõuna-Läänemaa JK neiud. Saarlastele ei antud mingit võimalust ja 3 : 1 võiduga saavutati Läänemaa meistritiitel.

Lõuna-Läänemaa JK võistkond koosneb enamjaolt Lihula gümnaasiumi ja Kullamaa keskkooli neidudest, lisaks on võistkonda esindanud ka Haapsalu gümnaasiumis ja Tartu ülikoolis õppivad neiud. Väga tublid neiud treenivad kolm korda nädalas ja teevad seda suure südamega, et hoida kõrgel oma klubi ja kooli au.

Läänemaa 2012. aasta saalijalgpalli meistrid on: Liis Simpson, Kai Simpson, Karin Mänd, Maarja Jalakas, Liset Kuusik, Riina Kopti, Anni Ratas, Karmel Üksvärav, Karis Üksvärav, Agnes Maasing. Treener on Jaanus Getreu.

Järgmiseks turniiriks naiskondadele Läänemaal on traditsiooniline Lõuna-Läänemaa JK naistepäevaturniir 10. märtsil Lihulas.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments