21. jaanuar: Ooterežiimile

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Nõva kool on otsinud ellujäämisvõimalusi aastaid. Samal ajal ei ole laste arv kasvanud, vaid kahanenud. Ühest küljest võib mõista valla meeleheitlikke katseid kooli päästa, sest kool loob töökohti, on küla süda ja igas mõttes püha institutsioon. Kuidas sa niisugust asja kinni paned.

Teisest küljest tekib küsimus, miks pidada kooli sissetoodud laste pärast, kes seda nii väga ei vajagi. Kui kolmas kooliaste on OMA lastest nii tühi, nagu ta on juba mõnda aega, ei veena argument, et hoone on ilus ja õpetajad olemas.

Teine asi oleks, kui kooli senises vormis säilitamisel oleks mingi perspektiiv, nii et see teeniks laiemat eesmärki, olles osa valla kindlakäelisest strateegiast edendada ettevõtlust, nii et maale tuleksid noored pered.

Sel juhul oleks võitlusel PÕHIkooli eest mõtet, sest selle avamiseks, kui see peaks vajalikuks osutuma, on lapsi vaja märgatavalt rohkem kui kooli säilitamiseks.

Kas poleks ikkagi mõistlikum minna ka Nõval ooterežiimile,  nagu on teinud Hanila valla Vatla kool? Reaalselt algkoolina tegutsev Vatla on kirjade järgi endiselt põhikool, kus on kuulutatud, et kolmandasse kooliastmesse vastuvõttu ei ole.

Kaie Ilves

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments