Vormsi astus Läänemaa omavalitsuste liidust välja

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Vormsi vallavolikogu 29. detsembril toimunud istungil otsustas volikogu pärast pikka arutelu häältega 6 : 1 Läänemaa omavalitsuste liidust väljaastumise kasuks.

Vormsi vallavolikogu aseesimehe Jaak Kaabeli sõnul ei vasta Läänemaa omavalitsuste liit tänasel päeval Vormsi valla ootustele.

„Läänemaa omavalitsuste liitu on üritatud reformida juba aastaid, tegevjuhte on vahetunud, kuid sisulist muutust pole toimunud. Liidul pole ka oma selgelt sõnastatud visiooni ja tegevuskava, mis positsioneeriks liitu teiste üleläänemaaliste organisatsioonide suhtes,“ lisas endine Läänemaa omavalitsuste päeva liige.

Vormsi vallavanem Urmas Pau nentis, et Vormsil on olnud teiste omavalitsustega Läänemaa omavalitsuste liidu senises töös ühisosa suhteliselt vähe.

„Vaatamata sellele tahame me jätkata koostööd ja infovahetust kõigi Läänemaa omavalitsustega ning loodetavasti on Vormsi vallavolikogu otsus liidust välja astuda kõige paremas mõttes liikumapanevaks jõuks ka Läänemaa omavalitsuste liidule,“ lausus Pau.

Vormsi vald on olnud Läänemaa omavalitsuste liidu liige alates selle loomisest 1992. aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mnjah
12 aastat tagasi

sitast saia teha on suht võimatu, jõudu Vormsile!

Abba
9 aastat tagasi
Reply to  mnjah

Hats off to whoeevr wrote this up and posted it.