Rannarootsi muuseumi omandusse minev talu Ruhnus sai Rootsist annetuse

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Saarte Hääl kirjutas, et Gustav VI Adolfi kultuurifond Rootsis annetas Saaremaa muuseumile 70 000 Rootsi krooni Ruhnus asuva Korsi talu renoveerimistööde toetuseks.

Saaremaa muuseum ise ei saa enam ligi kahe sajandi vanuse Korsi taluga midagi ette võtta, sest 1. jaanuarist lähevad Ruhnu muuseum ja Korsi talu üle Haapsalus asuvale Rannarootsi muuseumile.

Muinsuskaitse Saaremaa vaneminspektori Rita Peirumaa sõnul on Eestis ainulaadne Korsi talukompleks on erakordselt halvas seisus, kuna restaureerimistöid on omanike vahetuse ja rahapuuduse tõttu edasi lükatud aastakümneid. “Viimase aasta konserveerimistööd on tehtud viie aasta perspektiiviga,” ütles Peirumaa Lääne Elule. “Nii on ka tänavu pikkhoone katusele pandud koormakile ajutine lahendus restaureerimistööde edasilükkamiseks.”

Saaremaa muuseum taotleski Rootsi fondilt raha Korsi talu pikkhoone ainulaadse küürkatuse katte vahetamiseks.

“Kogu kompleksi saatus sõltub tegelikult suurtest investeeringutest,” kinnitas Peirumaa. “Aga Rootsi fondi annetatud 7800 euroga saab ka midagi teha.”

Saaremaa muuseum on varem taotlenud raha kompleksi renoveerimistöödeks Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt, kuid pole saanud raha põhjendusega, et Ruhnus käib vähe turiste.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments