Ilmus fotoalbum Matsalust

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

MTÜ Unistuste Vabrik ilmutas eelmisel nädalal pehmekaanelise fotoalbumi Matsalust. Raamatu piltide autor on maastiku- ja arhitektuurifotograaf Arne Maasik, kujundaja Martin Pedanik.

Unistuste Vabriku projektijuht Indrek Tammoja ütles, et mõte raamatu väljaandmiseks tuli tal üle kahe aasta tagasi. “Matsalust ei olnud ühtegi tänast hetke jäädvustavat pildialbumit,” ütles ta. “Tahtsin teha omalt poolt kingituse inimestele, kes siin elavad.”

Arne Maasik ei ole Matsaluga seotud, küll on ta teinud varemgi koostööd “Matsalu” kujundaja Martin Pedanikuga.

Tammoja sõnul on albumi fotodel palju Maasiku nägemust Matsalust. “Ongi tore, et fotograaf ei tunne Matsalut läbivalt – ta näeb seal teistsugust ilu kui kohalikud,” ütles ta.

Maasik tegi albumi jaoks 9–10 fotosessiooni kõigil aastaaegadel. “Matsalu loodus ja maastikud vastavad suures osas sellele, mida ma kunstnikuna hindan ja otsin,” ütles fotograaf.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments