Haapsalu gümnaasiumi lipsu sai Ats Vare

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu gümnaasiumi lipsu pälvis abiturientidest tänavu Ats Vare.

“Kandidaate oli mitu, aga Ats kerkis esile just seetõttu, et ta on kooli väärikalt esindanud väga mitmel moel: muusikalis, orkestris, kooris, olümpiaadidel,” ütles lipsuklubi liige, kooli kunstiõpetaja Karel Rahu.

Lipsu statuut ütleb, et lips antakse igal aastal ühele ausale, aatelisele ja kooli au kõrgel hoidvale meesabituriendile.

Lipsu võib anda ka kooli ees erilisi teeneid omavatele vilistlastele. Tänavu anti lips 57. lennu lõpetanud Veiko Tishlerile, kes palus oma 50. sünnipäeva külalistel kingituste asemel teha Haapsalu gümnaasiumile annetus. Kogunes 6300 eurot ehk 100 000 krooni, mille eest kool soetas heli- ja valgustehnikat, spordivarustust, raamatuid jm.

“Kui minus on miskit head, siis suuresti tänu minu koolile,” ütles Tishler tänukõnes. “Omalt poolt midagi koolile tagasi anda on lausa kohustus.”

Meesõpetajatest pälvis tänavu lipsu füüsikaõpetaja Tõnu Tiit.

Lipsuklubi koosneb Haapsalu gümnaasiumi meesõpetajatest. Eestis ainulaadse traditsiooni algatas kooli legendaarne matemaatikaõpetaja Mati Kammiste 1990. aastal.

 

Andres Ammas

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments