Kohaliku omaalgatuse programm sai raha juurde

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lääne maavalitus taotles regionaalministrilt lisaks 15 605,48 eurot kohaliku omaalgatuse programmi (KOP) projektitaotluste toetamiseks. Minister rahuldas taotluse reedel, 9. detsembril.

Eraldatud lisavahenditega saab Lääne maakonnas toetada täiendavalt 13 projektitaotlust, millest kolm on esitatud uute taotlejate poolt.

Läänemaal väga populaarseks osutunud programmis ei jätkunud toetusvahendeid mitmele tugevale projektitaotlusele. Tänu programmi täiendavatele toetusvahenditele on võimalik toetada mitmete Läänemaa külade nagu Variku, Hara, Nehatu, Üdruma, Tuudi ning Martna, Vormsi, Taebla ja Hanila valla külaühendusi.

Viieteistkümene tegevusaasta jooksul on siseministeeriumi regionaalministri haldusalas elluviidav kohaliku omaalgatuse programm muutunud oluliseks Läänemaa küla- ja Haapsalu linnaühenduste tegevuste toetamisel kohaliku kogukonna kaasamisel ja liitmisel, seltsielu elavdamisel nn rohujuure tasandil ning sotsiaalsete sidemete tugevdamisel.

EAS koos Läänemaa Arenduskeskusega on aktiivselt aidanud kaasa mittetulundusühenduste loomisele ja arengule ning Läänemaa külaühenduste aktiivsuse kasvule. Selle tulemusena esitati 2011. aastal programmi 112 projektitaotlust, mida on 14% enam kui eelneval aastal.

 

Mati Kallemets,
Lääne maavalitsuse maaelu peaspetsialist

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments