Selgusid noorte parimad projektid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa Noortekogu meediavõrgustiku projekt oli üks üheksast kandidaadist Eesti noorte osaluskogude aasta parima projekti tiitlile.

Parimaks projektiks valiti tänavu siiski Tartumaa noortekogu noortefondi projekt. Hääletusel kogus kõige rohkem hääli Raplamaa ja Lääne-Virumaa projekt „Ühisseminar“.

Samas valiti välja ka Parim Osaluskohviku projekt 2011.

Noorsooühenduste liidu projektikonkursile laekus neli projekti samuti üle Eesti. Võitjaks valiti organisatsioon Eesti 4H projektiga „Teeme sest hoolime – Memmed õue“. 

Projekti eesmärk oli muuta Illuka valla Kurtna hooldekodu eakate hallivõitu argipäeva natukene värvilisemaks. Selleks käis 12 noort hooldekodu eakatega jalutuskäigul pargis ning pärast pidas ühise pikniku, kus sai omavahel maailmaasju arutada. Lisaks  korraldasid noored eakatele kontserdi. Projekti teine pool  oli suvelõpukontsert Illuka valla memmedele ja taatidele augustis. Tallinna Illuka projekti noored ei olnud jõudnud. "Päriselt ka või, appi kui lahe," oli Eesti 4H tegevjuhi Küllike Altenbergi reaktsioon, kui kuulis telefonis võidust.

Liit andis tänukirja neljale oma vabatahtlikule: Risto Veskiojale, Triin Roosile, Mirjam Laurimäele ja Liina Rüütlile. 

Eesti noorteühenduste liidu tegevjuht Mariliis Ostra tõstis oma kõnes esile tihenenud suhteid õpilasomavalitsuste liidu ja üliõpilasliiduga. "Meie järgmise aasta tähtsaimaks teemaks on liikmelisus," lisas ta.

ENLi nõukokku kuuluvad nüüd Liina Siniveer, Siivi Viivik, Pille-Riin Raudsepp, Martin Kirs ja Heiki Järveveer. 

Tallinna vanalinna Kaevu kohvikusse oli tulnud 40 noort, suhteliselt väike arv, kui võrrelda noorteühenduste liikmete üldarvuga.

Kohvik ise oli väike, mitme saaliga hubane ja indigohõnguline ajaveetmiskoht, mille seinu kaunistasid värvikad Cornelia Kotto maalid.

Raimond Danilov

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments