Noored sotsiaaldemokraadid korraldavad Läänemaa lasteaedade toetuseks joonistamispäeva

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Mudilased esimesel joonistuspäeval Haapsalu kaubamajas.
Mudilased esimesel joonistuspäeval Haapsalu kaubamajas 23. oktoobril. Foto: Jane Möll.

 

Vabatahtlikud üle kogu Eesti ning Noored Sotsiaaldemokraadid, ühtekokku ligi 150 noort, on eesmärgiks võtnud hankida lasteaedadele vajaminevaid õppe- ja meisterdamisvahendeid.

Kampaaniaga "Aita lapsel olla loov!" soovime juhtida eesti inimeste ning poliitikute tähelepanu lasteaedade alarahastusele, mis on loonud olukorra, kus paljudes omavalitsustes organiseerivad lasteaia remondi, mööbli ning lastele päeva jooksul vajamineva lapsevanemad. Mõnes lasteaias on õppe- ja kasvatustegevusvahendite soetamiseks ettenähtud vaid 1 euro kuus lapse kohta. 

Läänemaa lasteaiad erinevas seisus

Läänemaa lasteaedades on olukord erinev. Mõnes lasteaias on käelise tegevuse vahenditest aasta lõpus väga suur puudus, oleks tarvis isegi kõige tavalisemat koopiapaberit. Teised lasteaiajuhid kiidavad lapsevanemaid suure abi eest, kuid ütlevad, et puudu on muust – isegi voodilinadest ning padjapüüridest.

Loomulikult on suurimaks murekohaks lasteaiatöötajate palgad, mis on Haapsalus madalaimate seas.

Tavapärane on aga olukord, kus aasta lõpul on raha nii otsas, et õppe- ning käelise tegevuse tarbeid  ei ole võimalik soetada isegi eelarves ette nähtud mahus.

Tule appi!

Kes soovib Läänemaa lasteaedu toetada, sellel on suurepärane võimalus tulla laupäeval, 3. detsembril Rannarootsi keskusse, kus vabatahtlikud ning sotsiaaldemokraatliku erakonna noored korraldavad joonistamispäeva “Aita lapsel olla loov!”. Me asume Petcenteri vastas ning ootame inimesi kella 12st kuni 14ni. Kõigi abiliste ja lastega joonistame kõige pikema pildi ning meisterdame paberist loomi.

Sinna võib tuua kõike, mis lasteaedades joonistamisel, kirjutamisel ja meisterdamisel kasutust võiks leida:
– suureks kasvanud lastest seisma jäänud plastiliine ja pliiatseid;
– kontorinurka kogunenud paberit, mis printerist läbi ei taha minna;
– messidelt kogunenud pliiatseid;
– värvilisi pabereid, liimi ja voolimismassi, värvilisi pliiatseid ja kustukumme, teritajaid, guaššvärve, pintsleid ja kõike muud, mida ühel mudilasel oma arenguks ning mängimiseks vaja võiks minna. 

Kui laupäeval joonistamispäevale tulla ei ole võimalik, siis leiab aadressilt http://lasteaiad.noorsots.ee ka Läänemaa piirkonna koordinaatori kontakti. Koordinaator tuleb ise vahenditele järele või aitab leida lasteaia, kellel teie pakutavat tarvis on.

 

Ege Paju,
“Aita lapsel olla loov!” Läänemaa piirkonna koordinaator 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments