Loomakaitse selts palub abi kasside arstikulude katmisel

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti Loomakaitse Seltsi on sügise jooksul saanud üle Eesti sadakond teadet hüljatud ja hädasolevatest kassidest.

Paljud kassid, kes on suudetud päästa koostöös teiste loomi abistavate organisatsioonidega ning kes on paigutatud kümnetesse hoiukodudesse, otsivad endale enne külma talve saabumist uusi hoolivaid ja armastavaid peremehi. Enne uute omanike otsimist on oluline kassidele teha veterinaarsed protseduurid: steriliseerimine, kastreerimine, parasiiditõrje, vaktsineerimine ja kiipimine. Mitmed kassid vajavad ka ravi.

Ühe kassi steriliseerimine maksab umbes 50 eurot. Isase kassi opereerimine on mõnevõrra odavam – ca 30 eurot. Vaktsineerimine maksab umbes 15 eurot ja mikrokiibi paigaldus koos registrisse kandmisega ca 30 eurot.

Kuna Eesti Loomakaitse Seltsile on laekunud kümneid abipalveid seoses päästetud kasside veterinaarsete protseduuride kulude tasumise toetamisega, siis palub selts heade inimeste abi, sest kahjuks on ka meil rahalised vahendid lõppemas.

Iga kuu kulub ELSil hättasattunud loomade otseseks abistamiseks (eelkõige veterinaarsed protseduurid, toiduabi, loomade transport) ca 3000 eurot ning selts aitab kuu jooksul keskmiselt 65 looma, kellest umbes 85% moodustavad kassid.

Iga kuu ELSi poolt abi saanud loomade kohta leiab infot siit. Samuti toetab selts võimalusel teisi Eestis loomi abistavaid organisatsioone, kes on enda hoole alla võtnud mitmekümneid abivajajaid.  Seltsi võimekus hüljatuid ja hulkuvaid loomi abistada sõltub peamiselt heade inimeste  annetustest.

Siinkohal kustumegi üles loomasõpru ulatama oma abikäsi kasside aitamiseks, kes ootavad uut kodu ja vajavad enne seda veterinaarseid protseduure.

Ole hooliv ja aita meil aidata!

Palume teha annetus Eesti Loomakaitse Seltsi arvelduskontodele SEB Pangas 10002019856000 või Swedbankis 221041248998 märksõnaga „veterinaarsed protseduurid“.

Merli Jürisoo,
Eesti Loomakaitse Selts

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
taotlege
12 aastat tagasi

valitsuselt kassidele riiklik ravikindlustus ning riiklik pension,ja 2 ning 3 pensionisammas samuti lülitada kassid soodusravimite saajate nimekirja