Noored muusikud mõtisklevad kontserdil kodust

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Laupäeval, 19. novembril kell 18 toimub Haapsalu gümnaasiumi aulas kontsert pealkirjaga “Lood ja laulud kodust, seal olemise ja sinna tulemise tunnetest”.

Üles astuvad noored muusikud Haapsalust ja Tartust: Andre Hein, Maarja Hein, Katre Hein ja Annika Oselin.

Kontserti läbivaks teemaks on kodu – sinna tulekud, minekud ja sellega seotud tunded, kogetuna läbi Eesti noorte südame.

Korraldaja ja õhtujuht, MTÜ Ketifilm vedaja Janari Schvede rääkis pealkirja lahti nõnda:

"Kodu – see on meie kindlus, meie oma pesa. Koht, kuhu on hea tulla, aga kust on kurb lahkuda. Kodus ootab meid ema ja isa, mõnel ka noorem või vanem vend või õde. Kodu kujundab meid ja annab eeskujusid, samas on kodutunde püsimisele võimalik kaasa aidata ka kõige noorematel pereliikmetel. Kodus olles või kodu peale mõeldes, kui ollakse sellest eemal, tekibki hinge mingi eriline tunne.

Seda erilist, hubast tunnet me üritame noortekontserdi kaudu, läbi toredate ja sisukate esinejate publikuni tuua. Eesmärgiks on panna publikut mõtlema kodu tähtsusele ja tähendusele, meenutama oma lapsepõlvekodu, mõtlema oma praegusele kodule ja perele ning sellele, kuidas neid traditsioonilisi väärtusi hinnas hoida, iga päev. Et minekud säilitaksid silla ja kinnitaksid juured veel sügavamale kodukandi pinnasesse."

Kontserdi korraldajab on MTÜ Ketifilm, tehnilisel teostusel aitab Maivel Heli- & Valgustehnika. Sündmuse toetaja on Eesti Kultuurkapitali Läänemaa Ekspertgrupp. Plakati kujundas Karel Rahu.

Piletid on müügil tund enne algust kohapeal, hind 3 eurot, eelkooliealised tasuta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
R
12 aastat tagasi

Tore, tuleme nautima.