Ulrika Grauberg: Läänemaa inimesed võiksid rohkem kokku hoida

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Reedel, 11. novembril kell 18.30 on kõik oodatud Haapsalu kultuurimaja rõdusaali kontserdile "Üksteist peab hoidma". Esinevad tütarlastekoor Canzone, Haapsalu kammerkoor, tantsurühmad Lustlik ja Läki Tantsule ning saateansambel.

"Kontsert on armastusest, hoolimisest, hoidmisest, üksteise märkamisest," ütles kontserdi idee autor ja lavastaja Ulrika Grauberg.  

Kontsert sobib Graubergi meelest just novembrisse, kui on pime aeg. Ja tuleb välja üllatava ülestunnistusega: "Mulle endale meeldib aastas kõige rohkem just november. Igal õhtul koju tulles süütan küünla, pliidi all praksuvad puud ja kuidagi hea tunne on. See on aeg, mis tekitab soovi olla iseendaga ja mõtiskleda möödunu üle, mõelda inimestele, kes meile on olnud ja on olulised. Vähemalt minus tekitab november sellist tunnet."

 

Millest kontserdi pealkiri?

"Ühel kevadisel hilisõhtul arvuti taga istudes torkas mulle pähe: 11.11.11!
Oleme aastaid laulnud Canzonega Kadri Hundi laulu "Üksteist peab hoidma". See 2007. aasta noorte laulupeo ühendkoori laul tekitab minus väga sooje tundeid: ta on nii lihtne, ilus ja arusaadav, suure sõnumiga."

 

Ja reedene kontsert on kantud sellest sõnumist?

"Mul oleks hea meel, kui Läänemaa inimesed hoiaksid rohkem kokku. Meie kontsert on üks võimalus − vaadake, kui palju meid seal koos on! Meie laval hoiame kokku ning publikuga tekib veel suurem koosolemise energia. Me kõik tahame oma laulu- ja tantsurõõmu teiega jagada."

 

Kas reedel on laval kõik Sinu juhendatavad kollektiivid?

"Minu ja minu abiliste. Me oleme nende kooride ja tantsurühmadega ka enne koos kontserte andnud ning palju koos teinud, nõnda et on tekkinud suur sõpruskond. Nii ongi kujunenud traditsiooniks saada teatud aja tagant kokku ja pakkuda üks kontsert meie ühistele sõpradele. 

Mis on veel tore − minu juhendatavates kollektiivides ja seega ka reedesel kontserdil laulavad ja tantsivad põlvkonnad koos: ema või isa laulab kammerkooris, laps laulab Canzones või tantsib… Me ju teemegi muusikat ja tantsime sõprade, perede ja laste jaoks."

 

Mis vormis kontsert see on?

"See ei ole koorikontsert ega tantsuetendus, see on sümbioos neist mõlemast ja lisaks rahvamuusikast − laval on ka pillimehed ja -naised. Igaüks peaks sellest õhtust leidma midagi enda jaoks. 

Üks väga tähtis asi veel: kontserdil kõlavad laulud on kõik eesti keeles."

 

Kontserdil esinevad:

Tütarlastekoor Canzone − dirigendid Ulrika Grauberg ja Karin Lükk-Raudsepp

Haapsalu kammerkoor − dirigendid Ulrika Grauberg ja Regina Triebstock

Wiedemanni gümnaasiumi noorte rahvatantsuansambel Läki Tantsule (3 rühma: põhikooli rühm, gümnaasiumi rühm ja neidude rühm) − juhendajad Ulrika Grauberg ja Malle Õiglas

Tantsurühm Lustlik − juhendajad Ulrika Grauberg ja Malle Õiglas
 
Muusikud:
Margus Tokko − basskitarr ja kontrabass
Kristjan Lepik − löökpillid
Jüri Takjas − saksofon
Teele Takjas − viiul
Arvo Kaer − viiul
Anti Nöör − akordion
Viive Marleen − kannel, flööt, torupill
Indrek Pajus − kitarr
 
Õhtut juhivad Tiina Brock (kes on ka vahetekstide autor) ja Anto Siimson.

 

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vp
10 aastat tagasi

Vaat kes räägib…!!!

jah
10 aastat tagasi

et saaks traktoriga teki peale tõmmata