Noored töötud saavad tasuta õppida aednikuks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Voltveti mõis Tihemetsas.
Voltveti mõis Tihemetsas.

Novembrikuust saavad Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuses Tihemetsas alustada aianduse ja palkmajaehituse kutseõpet töötud 16−29aastased noored.

Pärnumaa Kutsehariduskeskuse projektijuht Maarja Lenk ütles, et palkmajaehituse 12-liikmeline õppegrupp on täis, kuid kümneliikmelises aianduse grupis on veel kolm vaba kohta ja sinna kandideerimiseks peaks avalduse esitama 1. novembriks.

"Algul oli õpe mõeldud ainult Pärnumaa, Läänemaa ja Viljandimaa töötutele, kuid kuna grupp ei täitunud, on oodatud huvilised üle Eesti," ütles Lenk. 

Abiaednikuks õppima saavad kandideerida tüdrukud ja poisid, kellel on põhiharidus, samuti lihtsustatud õppekava alusel põhikooli lõpetanud.

"See pole sugugi ainult tüdrukute eriala," rõhutas Maarja Lenk. "Meil on praegu kirjas ka üks poiss."

Õpinguid rahastab Euroopa Sotsiaalfond, õpilasele on kutseõpe tasuta. Õppimise ja praktika ajal makstakse osalejatele stipendiumi ja sõidutoetust ning tasutakse majutuskulud õpilaskodus. Lisaks on ette nähtud individuaalne ja grupisisene nõustamine praktikale suundumisel ja praktika ajal.

Õppetöö algab 8. novembril 2011 ja kestab aasta. Teooriaosa, mis moodustab õpingutest 30%, kestab märtsikuuni, seejärel ootab õpilasi ees aiatöö praktiline osa.

Aianduse õppekava läbinud õpilane omab teadmisi taimede paljundamisest ja pookimisest, oskab sooritada praktilisi aiatöid, teab, kuidas kasutada aiatöömasinaid ning hoida korras aiatööriistu. 

Pärnumaa kutsehariduskeskuses on abiaedniku töökohast õppevormi rakendatud viis aastat.

Abiaednikuks saada soovijad peaksid saatma avalduse aadressil maarja.lenk@hariduskeskus.ee, küsimuste korral pöörduda telefonidel tel 449 1062 või 5665 5063.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments