Täna Haapsalu kutsehariduskeskuses toimunud konverentsil "Toit ja tervis" valiti nii žürii kui publiku poolt välja parimad kooli- ja lasteaiatoidu retseptid.
Parim pastaroog: Marje Laanejõe Hiiumaalt
Parim kaunviljatoit: kartuli-hernetamp suitsulihaga − Anne Laur, Martna põhikooli kokk
Parim kalatoit: kalapulgad − Reele Reinart Saaremaalt
Parim magustoit: kodujuustumaius vaarikatega − Vaima Viikman Vatla põhikoolist
Parim supp: juurviljaminestrone − Anne Laur
Publiku lemmik: rukkileivapannkoogid − Anne Reegat Risti lasteaiast
2. preemia publikult: seugikotletid ehk sea- ja haugihakklihakotletid − Ingrid Leemet Saaremaalt (Kärla lasteaia lapsevanem)
3. preemia publikult: kanapaella − Anne Laur
Peagi on retseptid üleval Kodukant Läänemaa leheküljel.
Konverentsi eesmärk oli tõsta toitlustajate ja kogukonna teadlikkust tervislikust toitumisest, samuti kohaliku ja mahetoidu eelistest ning kasutamise võimalustest.
Konverentsi korraldas MTÜ Kodukant Läänemaa koostöös Lääne maavalitsusega.