Riigikaitseõpetajad õpivad Roostal

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kaitseministeerium korraldab täna ja homme Roostal riigikaitseõpetajate iga–aastase sügisseminari.

Seminaril tutvustatakse riigikaitse laia käsitlust ning räägitakse, kuidas õpetada riigikaitseõpetuse tundides näiteks NATO ja ajateenistusega seotud küsimusi, vahendas kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet.

Samuti räägitakse seminaril erinevatest õpetamismeetoditest, esmaabi õpetamisest ning riigikaitseõpetuse uuest ainekavast ja õpikust. 

Seminari raames toimub täna õhtul ka vestlusring kaitseminister Mart Laariga.

Seminari avas Kaitseväe Peastaabi ülem brigaadikindral Riho Terras. Tema sõnul on üksikisiku turvalisus tänapäeval tihedalt seotud riigi ja ühiskonna ning globaalse julgeolekuga. 

„Seega on oluline, et meie koolides õpitakse ja õpetatakse riigikaitset, et igal kodanikul oleks arusaam riigikaitse korraldusest ja toimimisest erinevates eluvaldkondades. On oluline, et kodaniku ja riigikaitse suhe säiliks ning et riigikaitse oleks ühiskonnale arusaadav. Seetõttu on ajateenistuse kõrval siin erakordselt oluline roll ka riigikaitse õpetamisel koolides,“ ütles brigaadikindral Terras.

Seminaril osaleb kokku 66 riigikaitseõpetajat üle Eesti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments