Rannarootsi muuseum tutvustas silgulaadal Läänemaad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Läinud nädalal Helsingi traditsioonilisel silgulaadal osalenud Rannarootsi muuseum tutvustas peale eestirootslaste edukalt ka Haapsalut ja kogu Läänemaad.

„Haapsalut ja Läänemaad tutvustavad voldikud olid nii populaarsed, et jagasime neid rohkem kui tuhat tükki,” ütles Rannarootsi muuseumi direktor Ülo Kalm.

Rannarootsi muuseum käis Helsingi igasügisesel silgulaadal Ruhnu jahtaga Runbjarn, mis oli ka ainus Eestist saabunud alus laadal.

Suurimaks tõmbenumbriks kujunes Sofia Joonsi (pildil) esinemine. Kalmu sõnul oli eestirootsi rahvamuusikat kuulama tulnuid nii palju, et kontserdi ajaks ummistus kai inimestest.

Eestirootslased olid müügiks kaasa võtnud muuseuminaiste käsitööd, suveniire ja firma M.V. Wool suitsuangerjat. „Suitsuangerjas oli endiselt populaarne,” rääkis Kalm.

Seekordne silgulaat oli Rannarootsi muuseumile teine, esimest korda käidi end Helsingis näitamas läinud sügisel.

Rannarootsi muuseumi käik silgulaadale sai teoks tänu Soomes tegutseva Rootsi kultuurifondi toetusele. Kalm lootis soomerootslaste toetusele järgmiselgi aastal ja ta lisas, et ehk õnnestub koostöös Läänemaa Turismiga teha ka pikem Läänemaad tutvustav reis mööda Soome rannikut.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Meie mehed käisid ka sel sügisel Silgulaadal | Eesti Ajalooliste Laevade Selts
11 aastat tagasi

[…] Silgulaadale koguneb ka hulganisti vanu purjelaevu, sel aastal külastas laata ka meie laev Hoppet. Varem on Rannarootsi muuseum seilanud sinna ka Runbjarniga. […]